klopek 23.01.2024 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2024 Witam, planuje wymiane przekaźnika bistabillnego zwykłego na czasowy. Jestem "początkującym":D:D:D:D elektykem i niebardzo wiem jak to ugryść :( bo w nowym przekaźniku jest wiecej we/wy ? Obecnie mam PRZEKAŹNIK BISTABILNY Z-S230/S a chciałbym zamontować Przekaźnik bistabilny z wyłącznikiem czasowym (BIS-413) Jak powinienem go podłączyć? Z góry dziękuje za proste wyjaśnienie...:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 23.01.2024 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2024 Witam, planuje wymiane przekaźnika bistabillnego zwykłego na czasowy. Jestem "początkującym":D:D:D:D elektykem i niebardzo wiem jak to ugryść :( bo w nowym przekaźniku jest wiecej we/wy ? Obecnie mam PRZEKAŹNIK BISTABILNY Z-S230/S a chciałbym zamontować Przekaźnik bistabilny z wyłącznikiem czasowym (BIS-413) Jak powinienem go podłączyć? Z góry dziękuje za proste wyjaśnienie...:yes: Skoro zastępujesz ten Z-S230/S BIS-em to pewnie wiesz jak ten pierwszy działa bo chcesz coś uzyskać. BIS ma bardzo dobrą instrukcję ze schematami na stronie producenta, to powinno rozwiać wszystkie wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klopek 23.01.2024 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2024 Skoro zastępujesz ten Z-S230/S BIS-em to pewnie wiesz jak ten pierwszy działa bo chcesz coś uzyskać. BIS ma bardzo dobrą instrukcję ze schematami na stronie producenta, to powinno rozwiać wszystkie wątpliwości. Właśnie takiej odpowiedzi:wtf::wtf: oczekiwałem od asa z tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 23.01.2024 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2024 WTF czytać się nie chce instrukcji i forum załatwi to za ciebie. Jak nie umiesz czytać instrukcji to forum na tą przypadłość i tak nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikomir 23.01.2024 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2024 Tak jak kolega wyżej zaznaczył instrukcja obsługi a w niej jeden ze schematów:[ATTACH=CONFIG]467841[/ATTACH] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klopek 24.01.2024 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2024 WTF czytać się nie chce instrukcji i forum załatwi to za ciebie. Jak nie umiesz czytać instrukcji to forum na tą przypadłość i tak nie pomoże. :P :o:o bosze co za trolll... tysiące odpowiedzi na posty..tyle że.... nikomu niepotrafi pomóc tylko mądrale rżnie...:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 24.01.2024 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2024 :P :o:o bosze co za trolll... tysiące odpowiedzi na posty..tyle że.... nikomu niepotrafi pomóc tylko mądrale rżnie...:P:P Tysiąca nie przeczytałeś bo przecież czytać nie umiesz;-) Tobie potrafi ale nie chce bo tobie czytac się nie chce;-) Myślisz że arogancją i buractwem wymusisz dla siebie pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klopek 25.01.2024 00:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2024 Otóź bohaterze tego forum, bohaterze pokroju Wąsika i Kanińskiego - jakże słynnych teraz :D:D ... tak Ty pewnie też byś chciał ???...zastosuje się do sentencji w Twojej stopce ...kończe dyskusje...admina prosze o zamknięcie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patatay 25.01.2024 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2024 Witam, planuje wymiane przekaźnika bistabillnego zwykłego na czasowy. Jestem "początkującym":D:D:D:D elektykem i niebardzo wiem jak to ugryść :( bo w nowym przekaźniku jest wiecej we/wy ? ... Jak powinienem go podłączyć? Z góry dziękuje za proste wyjaśnienie...:yes: Nie bierz sie za to jak nie masz podstawowej wiedzy. Taka zabawa moze byc niebezpieczna dla ciebie lub innych przypadkowych osob. A1-A2 = 1-3 1-2 = 11-12 w tym nowym przkazniku masz opcje sterowania zewnetrznego (6), w poprzednim tego nie miales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.01.2024 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2024 A1-A2 = 1-3 To nie zupelnie to samo, znaku równości bym tam nie postawił w tym nowym przkazniku masz opcje sterowania zewnetrznego (6), w poprzednim tego nie miales. Tutaj też chyba niezbyt prawdziwe stwierdzenie, opcja jest mimo że (6) brak. Realizowane jest to troszkę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikomir 25.01.2024 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2024 Nie bierz sie za to jak nie masz podstawowej wiedzy. Taka zabawa moze byc niebezpieczna dla ciebie lub innych przypadkowych osob. A1-A2 = 1-3 1-2 = 11-12 w tym nowym przkazniku masz opcje sterowania zewnetrznego (6), w poprzednim tego nie miales. Niebezpieczne również jest zakładanie z góry, że A1-A2 = 1-3. A może A1-A2 = 3-1 ? [ATTACH=CONFIG]467877[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.01.2024 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2024 Niebezpieczne również jest zakładanie z góry, że A1-A2 = 1-3. A może A1-A2 = 3-1 ? [ATTACH=CONFIG]467877[/ATTACH] A wiesz że ani jedno ani drugie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patatay 26.01.2024 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2024 To nie zupelnie to samo, znaku równości bym tam nie postawił Tutaj też chyba niezbyt prawdziwe stwierdzenie, opcja jest mimo że (6) brak. Realizowane jest to troszkę inaczej. No dobrze, guru, powiedz jak należy podłączyć i co w moim podłączeniu nie zadziała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patatay 26.01.2024 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2024 Niebezpieczne również jest zakładanie z góry, że A1-A2 = 1-3. A może A1-A2 = 3-1 ? [ATTACH=CONFIG]467877[/ATTACH] CO w tym niebezpiecznego? Że nie będzie miał sterowania za pomocą wyłączenia zasilania i to jest takie niebezpieczne? Niebezpieczne jest to, że się za to bierze. Jak chce sterować to inaczje to musi napisać więcej, wróżką nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 26.01.2024 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2024 No dobrze, guru, powiedz jak należy podłączyć i co w moim podłączeniu nie zadziała? W eatonie A1 masz za wyłącznikiem chwilowym natomiast BIS wymaga podłączenia zasilania do 1-3 a sterowanie do 6. Jak już pisałem A1-A2 to nie to samo co 1-3 czy 3-1 bo w Bis może być podłączone i tak i tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts