wojot 23.01.2024 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2024 Cześć! Na działce na której planujemy się budowac stoi ogrodzenie z kamienia. Nie możemy go zostawić bo zmieniła się nieznacznie granica i musimy je wyburzyć przynajmniej frontową część. Mamy pomysł żeby je otynkować, dobudować pozostałe fragmenty tam gdzie będzie wyburzone i je także otynkować żeby były spójne. Ale... czytałem o tym że przy nieprawidłowej izolacji poziomej tynk może odparzać. Ogrodzenie ma 20 lat i ma izolację, ale nie wiem czy po tylu latach faktycznie izoluje i z tynkiem nie bedzie sie nic dziać. Czy moje obawy odnośnie odparzania tynku są słuszne? Innym pomysłem na ogrodzenie jest jego całkowite wyburzenie i zrobienie ogrodzenia betonowego palisadowego które mogłoby wyjść nawet taniej niż przebudowa starego ogrodzenia po szybkich kalkulacjach. Jednak wyszłoby więcej pracy z wyburzeniem (także częściowo fundamentów żeby zalać słupki). Teraz już sam nie wiem, a może ktoś ma jeszcze inny pomysł co z tym ogrodzeniem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.01.2024 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2024 ale granica zmieniła się na wasza niekorzyść czy na korzyść? Bo jak jest przesunięta w stronę ulicy o 20-50 cm to bym oczywiście ogrodzenie zostawiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojot 24.01.2024 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2024 ale granica zmieniła się na wasza niekorzyść czy na korzyść? Bo jak jest przesunięta w stronę ulicy o 20-50 cm to bym oczywiście ogrodzenie zostawiła. Tak jakieś 30cm, ale nie jest równolegle do drogi. Frontowa część ogrodzenia jest wybudowana w 80% a tam gdzie będzie nowy wjazd musimy wyburzyc 20%, więc zostanie jakieś ponad połowa istniejącego ogrodzenia a resztę trzeba by było dobudować, zatem będzie widać różnice w odcieniach itp. Niestety do wyburzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.01.2024 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2024 Bez sensu niszczyć tak ładne ogrodzenie. Masz chyba za dużo kasy. Po prostu dorób lekką siatkę w miejscu gdzie z jakiegoś powodu musisz wyburzyć i obsadź żywopłotem by ją przerósł i zamaskował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts