Arek.G 24.01.2024 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia Cześć wszystkim, wybrałem miejscowość w której będę chciał zamieszkać i mam kilka działek na oku, a jedna jest mocno faworyzowana (nr. 1). Proszę Was o opinie bo chcę wybudować dom parterowy (130m2) + garaż 2 stanowiskowy. Wszystkie kosztują podobnie oraz posiadają wszystkie media (gaz itp). Nr. 1: Wymiary (sz x dl): 32 x 32 Wjazd od: wschodu Samosiejki na całej działce (dosłownie) PKP: 500m, szkoła: 1300m. [ATTACH=CONFIG]467852[/ATTACH] Nr. 2: Wymiary: (sz x dl): 25 x 43 Wjazd: od zachodu Działka czysta, bez asfaltu, zabudowa z kazdej strony przez sąsiadów PKP: 1100m, szkoła: 400m [ATTACH=CONFIG]467853[/ATTACH] Nr. 3 Wymiary (sz x dl): 27 x 37 Dojazd droga prywatna/gruntową - gmina nie przejmuje poki co takich drog. Dojazd ok 120m do asfaltu Wjazd od północy PKP i szkoła po ok 1000m [ATTACH=CONFIG]467854[/ATTACH] Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtherm 24.01.2024 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia (edytowane) Spójrz do MPZP czy możesz wybudować taki dom. Właśnie zaczynam wykańczanie swojego 127m2 porterówka z dołączonym garażem 2 stanowiskowym. U mnie plan dopuszczał max 20 mb ściany budynku co niestety zmniejszyło mi garaż o około 70 cm względem tego co pierwotnie było planowane. W planie mogą być inne pułapki na marzenia inwestora tj. brak możliwości dachu płaskiego, min. kat nachylenie dachu, brak możliwości budowy szamba z rozsączeniem itp itd Edytowane 24 Stycznia przez irtherm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek.G 24.01.2024 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia na wszystkich działkach obowiązuje ten sam plan, dach 30-35, brak ograniczen co do scian i dzialka zabudowana maks w 50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.01.2024 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia Działka nr 1 - za dużo drzew - działka w permanentnym cieniu, zwłaszcza zimą (bo sąsiednie działki też zadrzewione), za blisko linii kolejowej (hałas) Działka nr 2 ma jedną zaletę - domy sąsiadów stoją i wiesz jaki tam jest cień zimą (co ma przełożenie na układ okien w twoim domu). Natomiast działka jest dość wąska co powoduje, ze parterówka musiałaby być wąska i długa, by najlepiej wykorzystać nasłonecznienie Działka nr 3 - zaleta taka, ze jest idealny wjazd na działkę. Od południa pole, więc nic nie zasłania światła południowego. Bez problemu można zrobić sobie panele PV na dachu. Wada - prowadzenie mediów w drodze prywatnej, bo wymagane są zgody właściciela. Jak się właściciele działek nie dogadają w sprawie konserwacji drogi, to jeżdżenie po dziurach i błocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts