Trever 25.01.2024 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia Planuję wymiane starego kotła gazowego na kondensacyjny ale w kotłowni nie mam dostepu do kanalizacji - jak w takim razie odprowadzac skropliny? Czy jak podstawie wiadro 10L to nadążę z jego opróżnianiem? Ile moze byc maksymalnie skroplin na dobe? I czy taka stojaca woda nie zawilgoci mi kotlowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 25.01.2024 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia Przy spalaniu 1 m3 gazu powstaje ok. 1 litr kondensatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 25.01.2024 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia Nie nadążysz, chyba że chcesz latać w mróz po 2 razy dziennie. A co jak zapomnisz albo zachorujesz? To musi działać samo, np. za pomocą pompy. Ja też mam Grundfos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trever 26.01.2024 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia A gdzie tym Grundfosem skropliny pompujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 26.01.2024 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia Na zewnątrz do rury kanalizacyjnej. Pompa musi podnieść wodę o ok. 1 metr (kotłownia jest u mnie w piwnicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trever 27.01.2024 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia (edytowane) U mnie też jest w piwnicy tyle że kanalizacja jest po przeciwnej stronie budynku. Najbliżej mam do łazienki na parterze ale musiałbym rozebrać brodzik żeby dostać się do rur. Trudny temat. Edytowane 27 Stycznia przez Trever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 29.01.2024 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia Są specjalne pompy do kondensatu, koszt powyzej 200 zl. Wygoogluj.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trever 29.01.2024 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia Wiem m.in. wspomniany Grundfos, tylko nadal trzeba miec gdzie to wypompowac co nie jest proste jak najblizsze rury kanalizacyjne sa daleko albo sa mocno zabudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts