Aga J.G 24.01.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Niech nam panuje i Wilczomleczem nie obdarowuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 24.01.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 No Panie Królu aleś fajowską makietę wybodował. Swoją drogą bardzo fajny może być ten Twój dom. Co do działki - rzeczywiście urocza - tylko pamiętaj borzoza wiosną strasznie śmieci (taki żółtymi drobinkami) a poza tym jest też silnie alergizująca. A ja mam w około prawie same brzozy Co do kredytu - to też podchodziłem do tego jak pies do jeża ale okazało się, że nie jest to takie nie do przejścia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 24.01.2005 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Ja jestem alergikiem, ale na szczęście brzozy mnie nie ruszają - tylko trawa. A brudzić - niech brudzą. Moje brzozy. Mój brud! MÓJ MÓJ MÓJ!!! Fajnie jest mieć coś swojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 25.01.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Składam pokłony królu Wilczomlecza :D A rekuperator jest troszkę tańszy od instalacji gazowej i warto go mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 25.01.2005 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Wiesz, Maluszku, chciałbym mieć rekuperator. Serio. Nawet razem z instalacja gazową. Tylko, kurcze blade, jak sie zacznie to wszystko sumować... uuuuch... Rozesłałem wczoraj maile do producentów systemów wentylacji z odzyskiem, zobaczymy co powiedzą. Jak powiedzą nie za dużo, to można by sie skusić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 25.01.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Whisper - zależy ile na to możesz przeznaczyć. Jeżeli chcesz mogę podać Ci namiary na mojego wykonawcę i on może Ci doradzić jak najlepiej zrobić ogrzewanie w domu. My za późno go spotkaliśmy i już wcześniej zrobiliśmy instalację gazową a pan Jarek polecał nam pompę ciepła. I tak zostaliśmy przy gazie i rekuperatorze połączonym z DGP i GWC. Koszt reku, DGP i GWC wyniósł nas ok. 16 tys zł (materiały, robocizna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 25.01.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Whisper! Jakie Ty piękne bajki piszesz! Obśmiałam się normalnie, jak norka http://gify.mjw.pl/gifs/smiech/00000014.gif A co do ogrzewania, to zastanów się może nad tą pompą ciepła. My o niej poważnie myślimy, właśnie po to, żeby koszmarnych rachunków potem nie płacić. Do tej pory myśleliśmy o gazie z butli, ale przerażają nas koszty miesięczne. Może jednak warto wydać raz, ale potem się nie martwić. Jak nie masz gazu ziemnego w perspektywie (jak my), to wiele do wyboru nie pozostaje. No, węgiel jeszcze, pelety itp., ale czy Luśce się będzie chciało do pieca dokładać, czyścić piec, węgiel nosić....no bo Luśka się tym zajmie, przecież Królowi nijak nie wypada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 25.01.2005 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Rany... pompa ciepła??? To znaczy chcieć to bym chciał, ale to kasa taka przeraźliwa że... łojezusicku. Tym bardziej że kredyt wezmę tylko 280tys. (a przynajmniej na tyle liczę), plus jakieś 20 tys własne... I za 300 tys. muszę wybudować 187m2 (włączając w to garaż) w stanie nadającym się do zamieszkania A... jeszcze jedno. Luśka odgraża się, że się w końcu ujawni na forum... Namawiam ją do tego już od dłuższego czasu, bo ona tylko incognito szpieguje po cichu Tylko jej w głowie nie przewrócić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.01.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Whisper - miłosciwie nam panujący królu wilczomlecza czy nie można by tak pięknych bajek pisać o wcześniejszej porze. Skoro to ma być dla drogich dzieci to może tak w okolicach dobranocki Przyjmij z okazji twej koronacji piękny kwiat http://www.atlas-roslin.pl/foto/am/am-skan115.jpg twój ulubiony . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.01.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Luska ujawnij siebardzo miło nam będzię Cię poznać. Królu pozwól jej troszke poklikać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 25.01.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Luś-ka! Luś-ka! Luś-ka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 25.01.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Ja już Luśkę ujawniłem w grupie piaseczyńskiej na zdjęciach, które niecnie pstryknąłem przy okazji spotkania w wąskim gronie budujących niedaleko siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 25.01.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Whisper. A z jakimi rocznymi kosztami ogrzewania domu jesteś w stanie się pogodzić? ps. mógłbys poprawić rzuty bo ich nie mogę zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 25.01.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 no to się ujawniam To mój pierwszy post na forum, mimo, że zbierałam się już od dawna żeby napisać. Wreszcie dziś Whisper dopiął swego... Witam wszystkich serdecznie, podrawiam poznanych forumowiczów i wszystkich komentujących nasz dziennik. Specjalne pozdrowienia dla Jagny i Agi J.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 25.01.2005 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Whisper. A z jakimi rocznymi kosztami ogrzewania domu jesteś w stanie się pogodzić? ps. mógłbys poprawić rzuty bo ich nie mogę zobaczyć Poprawione. Coś mi je wycieło A co do kosztów to już sam nie wiem 50 złotych na miesiąc? Muszę policzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.01.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Witaj Luśko Fajnie, że się ujawinłaś :D Whisper - popieram Jagnę odnośnie pompy ciepła + reku. Gaz z butli jest cholernie drogi - wiem bo sama płacę i szlag mnie trafia Pocieszam się tylko, że niedługo może uda się podciągnąć gaz ziemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 26.01.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Witaj Luśka! Pierwszy post na forum, ale dzieki Whisperowi Twoja sława Cię wyprzedza... Whisper, ja ma jedno pytanie odnośnie waszego projektu. Czy wejście do WC ma być od strony wiatrołapu? Bo jesli tak, to sugerowałabym, żeby to jeszcze przemysleć. W wiatrołapach jest na ogół jednak zdecydowanie zimniej, a taki wyziębiony klopik z zimną deską sedesową... brrr... No chybaż, że chodzi o to żeby goście zbyt długo nie siedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 26.01.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Serdecznie witam Luśkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.01.2005 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Magmi, tak, będzie wejście od strony tego... tego czegoś. Przedpokoju czy może wiatrołapu. Zakładam, że będzie tam (jak i w łazienkach) podłogówka i raczej nie chciałbym, żeby bylo zimno w przedpokuju, tym bardziej w łazieneczce. Wstawienie drzwi do łazienki od strony dużego korytarza trochę zakłócają mi "strefowość" - w założeniu korytarz należeć już będzie do strefy prywatnej... Hmmmm... Luśka, co myślisz? (w końcu mogę się jejspytać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 26.01.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Brawo Luśka za ujawnienie się, witam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts