Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

Jesli chodzi o banki to wiem że u nas było tak samo w Millenium i jeszcze jakimś tam banku nie mieliśmy zdolności jak wiesz kredyt dostaliśmy w PKO BP tyle co chcieliśmy :lol: Pisze tak nie dokładnie bo dyrektorem finasowym w naszej rodzinie jest mój mąż :wink: :) i on wie wszystko na ten temat :lol:

Od metod ogrzewania to mnie jeszcze do niedawna głowa bolała, mam nadzieje ze to co wybraliśmy będzie oki i juz mnie głowa o to nie będzie bolała.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Od metod ogrzewania to mnie jeszcze do niedawna głowa bolała, mam nadzieje ze to co wybraliśmy będzie oki i juz mnie głowa o to nie będzie bolała.

Wiesz, gdybym miał dostęp do gazu ziemnego, to bym się nie zastanawiał. Niestety widoki na rurkę wystającą koło mojego ogrodzenia są raczej mizerne :( . Podobno gmina robiła kiedyś podchody w gazowni, ale gazownia musi mieć duuużo chetnych, żeby potem zbierać duuużo pieniędzy :evil: . A najbliższy gaz to od nas pewnie będzie z kilometr-dwa w linii prostej, a i domów do których mogliby to podciągnąć nie ma tu za dużo. Więc miotam się między opcją gazobaniakową a Jezierową (prundem go, panie, prundem).

A z kredytem mam chwilowy przestój, bo żeby złożyć gdziekolwiek wniosek, muszę mieć dziennik budowy podpisany przez kierownika i harmonogram-kosztorys podpisany przez tegoż. A kierownika jeszcze nie mam. Hmmm... może wystarczy złożyć nie podpisany harmonogram/kosztorys i dziennik budowy donieść przed uruchomieniem kredytu? Będę myślał w poniedziałek.

Whisper, ja mam pomysł. Jak z tego ogrzewania nic nie pasuje (oj, grymasimy iście królewsko... :wink: ) to należy zainwestować w:

kurtki puchowe, puchowe kołdry, puchowe piżamy, gacie puchowe i skarpety. No i jeszcze można puchowe ściany zainstalować w sezonie listopad - kwiecień. I podłogi. Może być fajnie. A już bezpiecznie na pewno. Luśka wtedy w puchowych gaciach i puchowym szlafroku będzie się całymi dniami tarzać po puchowej podłodze....Eech, fajowo. Mróz nie straszny Wam będzie....

A tak poważniej: Luśka, podłogówka jest przecież superzasta! A byłaś kiedyś u kogoś, kto ma gres w salonie i podłogówkę? Przecież to odjazd jest. Boso człowiek chodzi i jest cudnie. A gres na podłodze pozwala spokojnie patrzeć na gości w szpilkach, tańcujących na parapetówie/urodzinach/imieninach/rocznicy ślubu/imprezce bez okazji, na piach wniesiony z działki, na błoto naniesione "zupełnie niechcący"... Ja tam jestem zachwycona takim rozwiązaniem, ale to oczywiście indywidualne upodobania...

Whisper - wentylację planujesz połączyć z instalacją DGP z kominka?

Czy ta twoja cena obejmuje tylko reku + rurki pod sufitem? Czy może coś jeszcze?

Chcę zrobić wentylację mechaniczną z podobnych jak ty powodów - wilgoć w budynku i zyski energii.

Właśnie siedzę nad projektem układu wentylacji połączonego z kominkiem i gubię włosy pomału ;)

Pozdrawiam

Rydzu miał GWC po progiem ,ale se zasypał. Może się przeprosi z łotworem, potworem i przeryje sobie na parterze rurę do zasypanej niespodzianki, tyle piknego, nawilżonego ciepła zmarnowane.

Ano miał... :( - ale to była zbyt wielka niespodzianka jak na początek budowy i nieco zbyt kłopotliwa.

Teraz bym pewnie rozbił inaczej, ale cóż - stało się. Płakał nie będę tylko zrobię żwirowca :)