Aga J.G 28.01.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Jesli chodzi o banki to wiem że u nas było tak samo w Millenium i jeszcze jakimś tam banku nie mieliśmy zdolności jak wiesz kredyt dostaliśmy w PKO BP tyle co chcieliśmy Pisze tak nie dokładnie bo dyrektorem finasowym w naszej rodzinie jest mój mąż i on wie wszystko na ten temat Od metod ogrzewania to mnie jeszcze do niedawna głowa bolała, mam nadzieje ze to co wybraliśmy będzie oki i juz mnie głowa o to nie będzie bolała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 28.01.2005 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Od metod ogrzewania to mnie jeszcze do niedawna głowa bolała, mam nadzieje ze to co wybraliśmy będzie oki i juz mnie głowa o to nie będzie bolała. Wiesz, gdybym miał dostęp do gazu ziemnego, to bym się nie zastanawiał. Niestety widoki na rurkę wystającą koło mojego ogrodzenia są raczej mizerne . Podobno gmina robiła kiedyś podchody w gazowni, ale gazownia musi mieć duuużo chetnych, żeby potem zbierać duuużo pieniędzy . A najbliższy gaz to od nas pewnie będzie z kilometr-dwa w linii prostej, a i domów do których mogliby to podciągnąć nie ma tu za dużo. Więc miotam się między opcją gazobaniakową a Jezierową (prundem go, panie, prundem). A z kredytem mam chwilowy przestój, bo żeby złożyć gdziekolwiek wniosek, muszę mieć dziennik budowy podpisany przez kierownika i harmonogram-kosztorys podpisany przez tegoż. A kierownika jeszcze nie mam. Hmmm... może wystarczy złożyć nie podpisany harmonogram/kosztorys i dziennik budowy donieść przed uruchomieniem kredytu? Będę myślał w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.01.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2005 Whisper ma to szczęscie że gaz jest Co do kredytu możesz miec tylko zrobiony kosztorys i podpisany przez KB nie musi to byc koniecznie ten KB który potem poprowadzi budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 29.01.2005 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2005 Ale oni chcą jeszcze dziennik budowy podpisany przez KB... Buuuuuu... Chociaż... zaraz... a jakbym im podesłał linka do Dziennika Whisperów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 31.01.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Luśka - przy drewnianych podłogach trzeba po prostu rurki od podłogówki gęściej położyć i będzie dobrze. A i zazdroszczę Ci pozycji horyznontalnej na kanapie w sezonie grzewczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.01.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 To u nas podpisanego Dziennika nie chcieli A link to dobry pomysł Tka tak odwyk był straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 31.01.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Whisper, ja mam pomysł. Jak z tego ogrzewania nic nie pasuje (oj, grymasimy iście królewsko... ) to należy zainwestować w: kurtki puchowe, puchowe kołdry, puchowe piżamy, gacie puchowe i skarpety. No i jeszcze można puchowe ściany zainstalować w sezonie listopad - kwiecień. I podłogi. Może być fajnie. A już bezpiecznie na pewno. Luśka wtedy w puchowych gaciach i puchowym szlafroku będzie się całymi dniami tarzać po puchowej podłodze....Eech, fajowo. Mróz nie straszny Wam będzie.... A tak poważniej: Luśka, podłogówka jest przecież superzasta! A byłaś kiedyś u kogoś, kto ma gres w salonie i podłogówkę? Przecież to odjazd jest. Boso człowiek chodzi i jest cudnie. A gres na podłodze pozwala spokojnie patrzeć na gości w szpilkach, tańcujących na parapetówie/urodzinach/imieninach/rocznicy ślubu/imprezce bez okazji, na piach wniesiony z działki, na błoto naniesione "zupełnie niechcący"... Ja tam jestem zachwycona takim rozwiązaniem, ale to oczywiście indywidualne upodobania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 31.01.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 A ja, odwrotnie niż Jagna, nie lubię gresu. Mam gdzieniegdzie (w kuchni i łazience) i wcale mi się nie podoba on. Chciałbym tam mieć drewno. Na szczęście została jeszcze jedna łazienka niewykończona i postaram się lepiej lobbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 31.01.2005 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Jezier, zamiast gresu skorzystaj z pomysłu Jagny i puchem tą łazienkę, puchem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 31.01.2005 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 No trudno poza kuchnią mam tyle przestrzeni że mam się gdzie tarzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 01.02.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 A poza tym przez półtora dnia nie działało Forum i czułem się jak alkoholik na odwyku Paskudna sprawa - uzależnienie to straszna rzecz Też tak mam - sobota popołudniu, nudy, poczytałby człowiek co u innych na budowach słychać.... a tu ZONK!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 01.02.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Dziewczyny - tak na puchowo to nawet może być przyjemnie, miękko i ciepło... Ale widzę w tym dużo ograniczeń Gres z podłogówką w salonie to nawet mi się podoba, tyle że u innych. Podobnie jak Jezier, u siebie widziałabym drewno na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 02.02.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Myślałeś może o GWC (Gruntowym Wymienniku Ciepła) dla powietrza czerpanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 02.02.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Whisper - wentylację planujesz połączyć z instalacją DGP z kominka? Czy ta twoja cena obejmuje tylko reku + rurki pod sufitem? Czy może coś jeszcze? Chcę zrobić wentylację mechaniczną z podobnych jak ty powodów - wilgoć w budynku i zyski energii. Właśnie siedzę nad projektem układu wentylacji połączonego z kominkiem i gubię włosy pomału Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 02.02.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Whisper, Rydzu - jak już robicie reku to zdecydowanie należy połączyć z DGP a i zastanówcie się nad GWC. Naprawdę nieźle się toto spisuje Whisper - cena jaką dostałeś nie jest zbyt duża. Co za nią dostajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 02.02.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Rydzu miał GWC po progiem ,ale se zasypał. Może się przeprosi z łotworem, potworem i przeryje sobie na parterze rurę do zasypanej niespodzianki, tyle piknego, nawilżonego ciepła zmarnowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 02.02.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Rydzu miał GWC po progiem ,ale se zasypał. Może się przeprosi z łotworem, potworem i przeryje sobie na parterze rurę do zasypanej niespodzianki, tyle piknego, nawilżonego ciepła zmarnowane. Ano miał... - ale to była zbyt wielka niespodzianka jak na początek budowy i nieco zbyt kłopotliwa. Teraz bym pewnie rozbił inaczej, ale cóż - stało się. Płakał nie będę tylko zrobię żwirowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 02.02.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Rydzu - tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 05.02.2005 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Na tematy okołorekuperatorowo-grzewcze oficjalne stanowisko zająłem w dzisiejszym poście w moim Dzienniku I nie mogę się doczekać jutrzejszego spotkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 06.02.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Ekstra. Kolejny grzejący prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts