Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

Hejka!

Po spotkaniu postanowiłam, przeczytać dzienniki poznanych osób co niniejszym czynię. Chciałam napisać że macie fajną działkę ale nie będę oryginalna.

Zastanówcie się nad tym ogrzewaniem my mamy gazowe i jest naprawdę ok, nic nie uzupełniamy o niczym nie pamiętamy , tylko używamy.

Nie masz Przypadkiem w zamiarach robienia makiet?

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nulla, ogrzewanie gazowe byłoby ok, gdybym miał w dającej się przewidzieć perspektywie możliwość podłączenia gazu ziemnego. Wtedy bym się nie zastanawiał. Niestety gazu u mnie nie ma i sa marne widoki na to, żeby się pojawił. Pani Gazownia ma nas w .... wiesz gdzie :evil: . Domków koło mnie malutko, tubylcy palą pewnie czym się da...

Minusem gazu z butli dla mnie jest zbyt wysoka kombinacja ceny: kocioł+instalacja+eksploatacja+paliwo bez szans na zmniejszenie kosztów. Noi piękna ta butla też nie jest... Koszt ogrzewania energią elektryczną jest niewiele wyższy jeśli chodzi o paliwo, a odejdą mi opłaty eksploatacyjne, cała instalacja kosztuje duuużo mniej, całość jest praktycznie bezobsługowa.

Ale gdybym miał gaz ziemny, to bym go wybrał, bo wtedy koszty przemawiałyby po stronie takiego rozwiązania.

A za makietę naszego domku w kolorze będę musiał się wziąć niedługo, bo mi to każdy wypomina :wink:

Luśka mi dyspensy za to nie dała dziś... zmajstrowałem ściany i teraz ona je z wywieszonym językiem maluje. Chciałem jej zrobić zdjęcie, żeby uwiecznić tę chwilę w Dzienniku, ale ona na mnie nawrzeszczała, że musiałaby się "zrobić", cokolwiek to oznacza :D :D :D Więc nie ma zdjęcia :(

Makietka śliczna!!!

Czy postawicie ją na kominku jak już zamieszkacie w nowym domku?

Oczywiście :) Luśka od samego początku miała taki pomysł, a ja wcale nie oponuję :D Nie mogę budować z betonu, to pobuduję z kartonu. Też na klej :-) i wykończeniówka w kredce.... Ciekawe jakby zareagował taki tynkarz jakby go zapytać czy w kredce też potrafi. Ale w zwykłej, nie świecowej :lol:

Fajowe te domki. A...eeee....tego...w którym będziecie mieszkać? W białym, czy kolorowym? W kolorowym nie ma słupka przy tarasie. Ja bym zamieszkała w białym, bo lubię słupki przy tarasie.... :wink: :wink:

Ja też sobie nie pozwalam robić zdjęć jak się nie zrobię (Luśka, wie o co chodzi). Ale często nawet jak się zrobię, to facjata jakaś nie tego... :(

Kroyena: zapasową klawiaturę i całą resztę mam na szczęście w pracy, ale muszę używać z umiarem, bo po powrocie do domu jeszcze jakiś ochrzan dostanę :wink:

Jagna: mieszkać będziemy rzecz jasna w kolorowym, a słupka jeszcze nie ma bo ekipa nawaliła :wink: Może mi powiecie, jak mam zrobić słupek 2mmx2mm, no i jak go przymocować... Poza tym kolorowy domek nie ma jeszcze daszku i słupków przy wejściu, no i schodków brakuje... Żeby to można było wymurować, a nie rzeźbić w kartonie...