lukaszja 04.02.2024 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego Dzień dobry! Mam prośbę o konsultację/pomysły.Adaptuję sobie pomieszczenie gospodarcze na domową siłownię. Do tej pory był to składzik (rowery, opony itp.). Ściany i dach - ocieplone. Pomieszczenie jest wolnostojące, na podłodze jedynie wylany gruby chudziak, zbrojony dołem i górą. Nic więcej. Zero ocieplenia.I główny problem - pomieszczenie jest bardzo niskie (205cm).Pytanie - co dać na ten chudziak, żeby odciąć wilgoć/chłód a nie podnosić za bardzo poziomu podłogi? Folia (odcięcie wilgoci) później 2-3 cm styroduru i na to 2cm maty SBR? Ma to sens?Doradźcie proszę. pozdr, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.02.2024 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego Jak będziesz delikatnie stawiał sztangi na tym pewnie kilka lat wytrzyma, jak cięzarami zaczniesz po tym miotac to styrodur długo nie wytrzyma. Kwestia kolejna to co zrobić by sie to nie rozjeżdzało na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszja 08.02.2024 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego Przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi. Z tym delikatnym stawianiem sztangi może być różnie, jak to w życiu Masz może jakiś inny pomysł? Bo styropian plus wylewka to kilkanaście centymetrów i będzie już zupełnie nisko... Pianobeton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juan 09.02.2024 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego Nie widzę tego. Nawet te 205 cm to drastycznie mało jak na siłownię, a jeszcze warstwa ocieplenia na podłodze. Przecież tam będzie można tylko wyciskać sztangę leżąc. No jeszcze martwy ciąg zrobisz. Nawet w pozycji siedzącej masz szanse przywalić talerzem w sufit. O ćwiczeniach na stojąco, podciąganiu na drążku, wielu ćwiczeniach hantlami, nie mówiąc o podnoszeniu sztangi w ogóle można zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszja 10.02.2024 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego (edytowane) Wiem, że cudów nie będzie. Jednak wyciskania na leżąco, siady i martwe ciągi da się ogarnąć. Do tego skos dodatni i ujemny, hantelki, gumy oporowe i dam radę. Ja też nie mam wzrostu koszykarza Dowiedziałem się, że istnieje styrodur klasy 700 (700 kPa). Typowy ma 300 kPa. Czy ten styrodur klasy 700 mógłby jakoś wyraźnie pomóc w trwałości i twardości podłogi? Na to 2 cm twardej gumy SBR i mieszczę się w 5cm. Tylko czy to ma sens i czy mogę mieć coś lepszego jako warstwy mojej podłogi? pozdr, Łukasz Edytowane 10 Lutego przez lukaszja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts