KowalM 05.02.2024 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego Czytam właśnie, że w garażu zgodnie z przepisami powinno być w sumie 0,04m2 powierzchni netto na każde wydzielone stanowisko oddzielone przegrodą. No to w klasycznym garażu w domu jednorodzinnym takim jak mój nie ma przegród budowlanych, więc chyba to liczba na cały garaż 2 stanowiskowy? 2 kratki wlot i wylot o powierzchni 0,02 m2 Czyli okrągły kanał o średnicy 16 cm albo kwadratowy 14x14? Dobrze to rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 05.02.2024 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego Czytam właśnie, że w garażu zgodnie z przepisami powinno być w sumie 0,04m2 powierzchni netto na każde wydzielone stanowisko oddzielone przegrodą. No to w klasycznym garażu w domu jednorodzinnym takim jak mój nie ma przegród budowlanych, więc chyba to liczba na cały garaż 2 stanowiskowy? 2 kratki wlot i wylot o powierzchni 0,02 m2 Czyli okrągły kanał o średnicy 16 cm albo kwadratowy 14x14? Dobrze to rozumiem? Daj wentylator kanałowy sterowany czujnikiem tlenku węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KowalM 07.02.2024 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego Aż tak?? Mam bramę 5m x 2,30 i pewnie nie będzie w pełni szczelna. W projekcie był komin, którego nie ma, ale ogólnie można tam chyba jakąś rurę wypuścić i wsadzić dachówkę wentylacyjną. Proponowano mi zrobienie tylko na boku - 2 dziury. Zgodnie z przepisami chyba muszą być dość duże, bo netto ma wyjść w sumie 0,04m2. Średnio się zapatruję na robienie z garażu sita, bo mam być tam też rekuperator (prawdopodobnie gdzie indziej się nie zmieści). Z jednej strony w starym garażu miałam jedną kratkę i zatykałam ją szmatami na zimę, a z drugiej słyszałam, że niektórzy robili 4 dziury na kratki po obu stronach, bo im w domu śmierdziało spalinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts