hexe666 05.02.2024 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego Cześć, może podpowiecie mi co zrobić, bo już załamać się można... Płacę 3500zł miesięcznie za prąd na taryfie budowlanej a ZE nie chce zmienić taryfy na zwykłą, ponieważ przyłącze docelowe nie jest zrobione... Z tym, że od podpisania umowy na prąd minęło już półtora roku i minął też termin na zrobienie przez ZE przyłącza docelowego. Z tego, co widzę nawet się nie palą do wybrania wykonawcy, ale słyszałam też plotki, że z braku kasy jeszcze żadnych przyłączy na 2024 nie zaplanowali do zrobienia Nie jestem w stanie ich zmusić do zrobienia tego przyłącza, ani do zmiany taryfy, ale nie wyobrażam sobie dalej płacić 3500zł miesięcznie za prąd Czy ktoś jest w stanie poratować jakąś radą? Dodam, że to ZE działający w Pruszkowie i okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1986 06.02.2024 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego Jak masz zapewnione w umowie to sąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hexe666 06.02.2024 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego (edytowane) dzięki wielkie. W takim razie zorientuję się co mogę zrobić, np. wyślę im pismo od prawnika i zobaczymy... sąsiadowi termin przyłącza minął już pół roku temu i nic się u niego nie dzieje, ale jego budowa jest wciąż w trakcie Jeszcze dodam, że własnie dostałam od ZE pismo, w którym piszą, że osoba wykonująca projekt przyłącza wyśle dokumenty niezwłocznie, ale rozmawiałam z tym projektantem i wysłał je już w październiku. Jak można tak perfidnie oszukiwać Edytowane 6 Lutego przez hexe666 dodanie informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1986 06.02.2024 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego Na wykonanie ramówek jest określony czas i uwierz mi, PGE pilnuje tych terminów. Projekt już od dawna mają. Temu sąd. Ciebie nie obchodzi, czy projekt jest, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hexe666 06.02.2024 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego Dzięki, aletak średnio pilnuje, jak sąsiadowi pól roku ten termin upłynął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 06.02.2024 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego dzięki wielkie. W takim razie zorientuję się co mogę zrobić, np. wyślę im pismo od prawnika i zobaczymy... sąsiadowi termin przyłącza minął już pół roku temu i nic się u niego nie dzieje, ale jego budowa jest wciąż w trakcie Jeszcze dodam, że własnie dostałam od ZE pismo, w którym piszą, że osoba wykonująca projekt przyłącza wyśle dokumenty niezwłocznie, ale rozmawiałam z tym projektantem i wysłał je już w październiku. Jak można tak perfidnie oszukiwać U mnie się obudzili 2 tygodnie przed terminem wykonania złącza. Za opóźnienie OSD płaci kary. Poczytaj o nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1986 07.02.2024 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego ZE pilnuje terminów ZE<->projektant. To, że ZE nie wykonał fizycznie to inna sprawa. Ciebie nie interesuje kto dla nich robi dokumentację i fizycznie ZK. Masz z ZE podpisaną umowę (i pewnie już opłaciłeś). Jak zlecisz zrobienie fundamentów i opłacisz za "gruchę" firmie, a ta się nie zjawia, to czekasz cierpliwie aż przyjadą, czy walisz do sądu? Ludzie szanujcie siebie i nie dajcie sobą pomiatać jak jakimiś dziwkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts