hexe666 05.02.2024 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2024 Cześć, może podpowiecie mi co zrobić, bo już załamać się można... Płacę 3500zł miesięcznie za prąd na taryfie budowlanej a ZE nie chce zmienić taryfy na zwykłą, ponieważ przyłącze docelowe nie jest zrobione... Z tym, że od podpisania umowy na prąd minęło już półtora roku i minął też termin na zrobienie przez ZE przyłącza docelowego. Z tego, co widzę nawet się nie palą do wybrania wykonawcy, ale słyszałam też plotki, że z braku kasy jeszcze żadnych przyłączy na 2024 nie zaplanowali do zrobienia Nie jestem w stanie ich zmusić do zrobienia tego przyłącza, ani do zmiany taryfy, ale nie wyobrażam sobie dalej płacić 3500zł miesięcznie za prąd Czy ktoś jest w stanie poratować jakąś radą? Dodam, że to ZE działający w Pruszkowie i okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hexe666 06.02.2024 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2024 (edytowane) dzięki wielkie. W takim razie zorientuję się co mogę zrobić, np. wyślę im pismo od prawnika i zobaczymy... sąsiadowi termin przyłącza minął już pół roku temu i nic się u niego nie dzieje, ale jego budowa jest wciąż w trakcie Jeszcze dodam, że własnie dostałam od ZE pismo, w którym piszą, że osoba wykonująca projekt przyłącza wyśle dokumenty niezwłocznie, ale rozmawiałam z tym projektantem i wysłał je już w październiku. Jak można tak perfidnie oszukiwać Edytowane 6 Lutego 2024 przez hexe666 dodanie informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hexe666 06.02.2024 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2024 Dzięki, aletak średnio pilnuje, jak sąsiadowi pól roku ten termin upłynął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 06.02.2024 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2024 dzięki wielkie. W takim razie zorientuję się co mogę zrobić, np. wyślę im pismo od prawnika i zobaczymy... sąsiadowi termin przyłącza minął już pół roku temu i nic się u niego nie dzieje, ale jego budowa jest wciąż w trakcie Jeszcze dodam, że własnie dostałam od ZE pismo, w którym piszą, że osoba wykonująca projekt przyłącza wyśle dokumenty niezwłocznie, ale rozmawiałam z tym projektantem i wysłał je już w październiku. Jak można tak perfidnie oszukiwać U mnie się obudzili 2 tygodnie przed terminem wykonania złącza. Za opóźnienie OSD płaci kary. Poczytaj o nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts