marcin13135 08.02.2024 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2024 WitamMam zamontowany nowy wkład ceramiczny.Okleiłem go zaprawą murarską jak na zdjęciu. Niestety się pospieszyłem bo wkład powinien stać luźno.Pod wpływem temperatury się rozszerza materiał więc boję się żeby wkład nie popękał. Chciałem żeby to wyglądało jakoś ładnie...Wkład jest oklejony tylko z dwóch stron jak widać na zdjęciu. Z tyłu za wkładem i z przodu nie ma kleju. Na dole gdzie leci rurka nie ma temperatury raczej więc chyba tutaj najgorzej jak wchodzi czopuch do wkładu.Jest jakaś szansa to odratować jakoś, nie wiem może naciąć tarczą do betonu czy coś? Pomogło by to coś? Czy zostawić to już tak jak jest? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. [ATTACH=CONFIG]468071[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 08.02.2024 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2024 Ponacinaj zaprawę którą to kleiłeś tarczą. Jeżeli w tym miejscu będzie jakakolwiek praca związana z rozszerzaniem się ceramiki to pęknie osłabiona zaprawa a nie coś poza tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts