tomot79 11.02.2024 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2024 Witam mam już zamontowane okna i nie pomyślałem o zastosowaniu jakiegoś systemu ciepłego szczelnego montażu typu tytan Wins lub odpowiednik z Soudala.Co do wnętrza to spokojnie do zrobienia ale na zewnątrz mam założone rolety z prowadnicami i nie uda mi się zajść tą masą na ramę okienną tak jak w instrukcji na 2 mm. Czy demontaż prowadnic jest ciężki czy też wjechać masa lekko na bok prowadnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.02.2024 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2024 Demontaż prowadnic nie jest trudny (kilka wkrętów) ale de facto to jest demontaż rolety. W zachodzeniu masy na okno chodzi chyba o to, by była ona sklejona z oknem, a nie tyko dochodziła do krawędzi (czyli wtedy w rezultacie pęknie na styku). Ale jak dojedziesz uczciwie do zewnętrznej krawędzi okna od strony muru to powinno być ok. Jeśli piana jest obcięta na równo z oknem, to można delikatnie szpachelką ją wepchnąć tak, by odsłonić ten 1-2 mm okna. Przy czym zaznaczam: to moje "wydaje mi się", ale piszę je, bo nie spodziewam się szybko innej kompetentnej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts