Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Działka w drugiej linii zabudowy?

Recommended Posts

Witam ponownie, dalej wałkuje temat działki i proszę o jakieś opinie osób doświadczonych. Na początku myślałem o działce bezpośrednio przy asfalcie ale teraz jak już jestem pewny na jedną to zastanawiam czy czasem nie wziąć drugiej obok które jest na drodze prywatnej (30m od asfaltu).

z prawej:

+ bezpośredni wjazd na drogę asfaltową

+ widok na las (400m), po prawej stronie nie ma działek do zabudowy

+ trochę większa

+ rezygnacja z udziałów w drodze prywatnej

-- front działki dość długi

-- taras/ogród usadowiony wzdłóż drogi publicznej (dzisiaj tam ruch jest minimalny)

-- budowa zjazdu wedlug projektow

z lewej:

+ wjazd od północy

+ taras i ogród za domem

+ krótszy front

+ mniejsza i tansza

+- droga prywatna

-- 30m drogą szutrową

-- widok na las może kiedyś zostać przysłonięty przez sąsiada

[ATTACH=CONFIG]468170[/ATTACH]

Mieszkanie w drugim rzędzie działek ma zalety, bo nigdy nie obudzi cię obce auto na trawniku lub wbite w budynek. Zakładam że akurat dzieciaki nie bawiły się na podwórku. Jedyny minus to machanie śniegówką, ale to dla zdrowia. Na widoki po pół roku już nie zwracasz uwagi, zostaje tylko zachwyt gości.

Lubisz mieć trochę prywatności to wybierz działkę nie przy głównej drodze. Ze 3 razy w roku będziesz musiał pobawić się łopatą do śniegu. Chyba że to podlasie. Ja nigdy nie chciałbym mieszkać przy ulicy. Dochodzi jeszcze dodatkowy śmród, kurz i hałas z drogi i masę ciekawskich oczu. Jak kiedyś tam zamontują latarnie to całą noc świecić będą ci w okna.

Dziękuję za cenna uwagi - byłem dzisiaj tam i okazało się, że jednak nie chcą sprzedać drugiej działki od drogi... przy okazji zobaczyłem inną w tej miejscowości i bingo - umowa przedwstępna podpisana (+ rabacik 32k zł). Druga linia zabudowy, 1080m2, sąsiedzi już wybudowani (ktoś tam się jeszcze kończy budować), droga betonowa, 500m do szkoły, 1000m do pkp, wszystkie media w drodze + skrzynka na działce (w tych poprzednich nie było niczego w drodze, 100-150 dalej)

[ATTACH=CONFIG]468179[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]468180[/ATTACH]

Pewnie za miesiąc będę już po notariuszu i zacznie się zabawa z projektami.. Pozdrawiam :D

Edytowane przez Arek.G