Arek.G 15.02.2024 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2024 Witam ponownie, dalej wałkuje temat działki i proszę o jakieś opinie osób doświadczonych. Na początku myślałem o działce bezpośrednio przy asfalcie ale teraz jak już jestem pewny na jedną to zastanawiam czy czasem nie wziąć drugiej obok które jest na drodze prywatnej (30m od asfaltu). z prawej:+ bezpośredni wjazd na drogę asfaltową+ widok na las (400m), po prawej stronie nie ma działek do zabudowy+ trochę większa+ rezygnacja z udziałów w drodze prywatnej-- front działki dość długi-- taras/ogród usadowiony wzdłóż drogi publicznej (dzisiaj tam ruch jest minimalny)-- budowa zjazdu wedlug projektow z lewej:+ wjazd od północy+ taras i ogród za domem+ krótszy front+ mniejsza i tansza+- droga prywatna-- 30m drogą szutrową-- widok na las może kiedyś zostać przysłonięty przez sąsiada [ATTACH=CONFIG]468170[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.02.2024 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2024 Dzwine pytanie. Mieszkam w 2 lini zbudowy, mam 50% udzialow w drodze i sąsiad w 3 lini ma 50% przez 15 lat sąsiad nie dotknał drogi ani zimą ani latem. Reszta w tym widoki wg mnie nie mją zadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.02.2024 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2024 Mieszkanie w drugim rzędzie działek ma zalety, bo nigdy nie obudzi cię obce auto na trawniku lub wbite w budynek. Zakładam że akurat dzieciaki nie bawiły się na podwórku. Jedyny minus to machanie śniegówką, ale to dla zdrowia. Na widoki po pół roku już nie zwracasz uwagi, zostaje tylko zachwyt gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 16.02.2024 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2024 Lubisz mieć trochę prywatności to wybierz działkę nie przy głównej drodze. Ze 3 razy w roku będziesz musiał pobawić się łopatą do śniegu. Chyba że to podlasie. Ja nigdy nie chciałbym mieszkać przy ulicy. Dochodzi jeszcze dodatkowy śmród, kurz i hałas z drogi i masę ciekawskich oczu. Jak kiedyś tam zamontują latarnie to całą noc świecić będą ci w okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek.G 16.02.2024 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2024 (edytowane) Dziękuję za cenna uwagi - byłem dzisiaj tam i okazało się, że jednak nie chcą sprzedać drugiej działki od drogi... przy okazji zobaczyłem inną w tej miejscowości i bingo - umowa przedwstępna podpisana (+ rabacik 32k zł). Druga linia zabudowy, 1080m2, sąsiedzi już wybudowani (ktoś tam się jeszcze kończy budować), droga betonowa, 500m do szkoły, 1000m do pkp, wszystkie media w drodze + skrzynka na działce (w tych poprzednich nie było niczego w drodze, 100-150 dalej) [ATTACH=CONFIG]468179[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]468180[/ATTACH] Pewnie za miesiąc będę już po notariuszu i zacznie się zabawa z projektami.. Pozdrawiam Edytowane 16 Lutego 2024 przez Arek.G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek82r 17.02.2024 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2024 Gratulacje, niech sie mury pna do gory! Wklej rzut z geoportalu tej co kupiles, skoro wszystkie inne "kandydatki" tak pokazywales to zobaczymy jak to wyglada na mapie wzgledem poprzednich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek.G 18.02.2024 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2024 Gratulacje, niech sie mury pna do gory! Wklej rzut z geoportalu tej co kupiles, skoro wszystkie inne "kandydatki" tak pokazywales to zobaczymy jak to wyglada na mapie wzgledem poprzednich W sumie nic ciekawego [ATTACH=CONFIG]468207[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts