dzieciou 18.02.2024 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2024 Po zimie na warstwie hydroizolacji (Mapei) na tarasie wyskoczyły mi takie pęcherze. Miękkie w dotyku, jakby pod spodem zebrało się powietrze. Nie zdążyłem przed zimą odświeżyć tej warstwy. Co dokładnie mogło się stać? Na ile to jest pilne do naprawienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.02.2024 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2024 Pilność jest tu uzależniona od miejsca gdzie owe purchle się pojawiły. Jeżeli miejsce jest narażone na deszcz to bez przerwania powłoki nic nie jest zagrozone.Problemem nie są skutki powstałe z czasu usunięcia ale raczej powód ich powstania. Hydroizolacja nawierzchniowa chroni od wilgoci zewnętrznej ale jeżeli wilgoć pochodzi z podciągania jej z gruntu to chcąc znaleźć ujście czasem powoduje ona taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 22.02.2024 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2024 Bardzo ważne jest, aby upewnić się, że podłoże zostało odpowiednio zagruntowane i uszczelnione. Jeśli podłoże jest porowate, mogą pojawić się pęcherzyki. Hydroizolacje ostatecznie wchłonie jastrych. Prowadzi to do przedostawania się powietrza do jastrychu, co powoduje powstawanie dziur i ogromnych, brzydkich kraterów na powierzchni powłoki. Często dziury te nie pojawiają się od razu, ale godzinę lub dwie po aplikacji. Rozwiązaniem na słabe podłoża jest odpowiednie uszczelnienie podłogi kilkoma warstwami podkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekdomus 26.02.2024 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2024 Możliwe możliwościW betonie było dużo wody. Podniósł się poziom wody. Woda idzie w góre kapilarnie i wypycha powietrze do góry z widocznym skutkiem.Inna opcja na wilgotny beton świeci słońce i powoduje parowanie wody zawartej w betonie.Pierwsza opcja wydaje mi się bardziej prawdopodobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts