xar 19.02.2024 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego (edytowane) Cześć, Niedługo odbieram mieszkanie w stanie deweloperskim i zauważyłem, że różnica wysokości między wylewką a wejściem do mieszkania/wyjściem na taras to ok 2.5/3cm. Była osoba, która zrobiła pomiar mieszkania pod panele, ale nic nie wspomniała o tej różnicy, w danych mam wpisane jedynie podkład pod panele i folię, które łącznie wątpię, że mają >1.7cm grubości (panele 0,8cm grubości). Czy taka różnica wysokości jest normalna? W jaki sposób można to wyregulować żeby było na równo? W załączniku przykład- różnica 2.5/3cm jest od wylewki do listwy pod drzwiami (do miejsca, w którym kończy się styropian?) Edytowane 19 Lutego przez xar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 20.02.2024 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego Pytanie czy wylewka jest krzywo czy okno obsadzone za wysoko.Weź laser i sprawdź. Jak wylewka krzywo to nadlać. Jak okno za wysoko to trzeba ćwierćwałek pod okno albo jakąś listwę i zamaskować. Ale można ugrać parę złotych od dewelopera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xar 20.02.2024 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego Dzięki za odpowiedź. Jeśli dobrze rozumiem to użycie ćwierćwałka lub listwy zamaskuje elementy pod oknem, ale wtedy nadal będzie różnica poziomu. Przy oknie nie jest to jakiś duży problem, ale w sytuacji przekroczenia progu mieszkania już zdecydowanie gorzej- podłoga po wejściu do mieszkania powinna być na tym samym poziomie, co korytarz poza mieszkaniem, przynajmniej według mnie, bo inaczej nie będzie to wyglądać dobrze. Czy w tej sytuacji zostaje jakieś rozwiązanie wyrównania tego z poziomem korytarza na klatce czy trzeba kłócić się z deweloperem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 22.02.2024 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego Gdzie masz jakiś poziom?Zrób mapkę i wyrysuj wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.02.2024 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego Cześć, Niedługo odbieram mieszkanie w stanie deweloperskim i zauważyłem, że różnica wysokości między wylewką a wejściem do mieszkania/wyjściem na taras to ok 2.5/3cm. Czytam te opis i za pierona nie jestem pewny o co pytasz, Wejście, wyjście, taras, korytarz. Dzięki za odpowiedź. Jeśli dobrze rozumiem to użycie ćwierćwałka lub listwy zamaskuje elementy pod oknem, ale wtedy nadal będzie różnica poziomu. Przy oknie nie jest to jakiś duży problem, ale w sytuacji przekroczenia progu mieszkania już zdecydowanie gorzej- podłoga po wejściu do mieszkania powinna być na tym samym poziomie, co korytarz poza mieszkaniem, przynajmniej według mnie, bo inaczej nie będzie to wyglądać dobrze. Czy w tej sytuacji zostaje jakieś rozwiązanie wyrównania tego z poziomem korytarza na klatce czy trzeba kłócić się z deweloperem? Druga część zamotania. Tylko obawiam się że jak zaczniesz tak tłumaczyć deweloperowi jak zadajesz te pytania tu to nie wiele uzyskasz. Taras, balkon powunien być niżej niż posadzka w mieszkaniu. Korytarz ten za drzwiami również powinien mieć inny poziom niż mieszkanie. Od wejścia do tarasu robisz sobie ten sam poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 24.02.2024 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego Na fotce pokazujesz drzwi balkonowe. Faktem jest iż pozostawione 2,5 - 3,5cm do ramy okiennej jest zbyt duże tak jakby deweloper przewidywał okładzinę z parkietu. Nie mniej jednak jeżeli damy panele podłogowe trójwarstwowe 1,5 - 2cm oraz warstwę folii i izolację akustyczną to jesteśmy w stanie zgubić owe widoczne 2cm a pozostałą część zasłoni ćwierćwałek lub inna listwa maskującaktóra wykończy niejako brzeg okładziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts