lukaszkwap 21.02.2024 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego Cześć,może ktoś wie dlaczego tak się dzieje.Mam roczny bojler ,od jakiegoś czasu jak za szybko odkręce wodę w wannie lub w kcuhni ,to później co kilkadziesiąt sekund słychać pojedyńcze irytujące skrzypnięcia w bojlerze który jest w łazience,nawet jak nie korzysta się z wody.Trwa to godzinami,pomaga jedynie jak trafie z odpowiednim odkręceniem wody,co nie jest łatwe,np właczę kilka razy wrzątek w kuchni,innym razem pomogło użycie wody w wannie-manipulowanie baterią,lub użycie słuchawki prysznicowej.Baterie w wannie i w kuchni są nowego typu,(czyli żeby odkręcić wodę najpierw podnosi się do góry i dopiero przekręca na boki) Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipka1719516346 22.02.2024 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego Cześć,może ktoś wie dlaczego tak się dzieje.Mam roczny bojler ,od jakiegoś czasu jak za szybko odkręce wodę w wannie lub w kcuhni ,to później co kilkadziesiąt sekund słychać pojedyńcze irytujące skrzypnięcia w bojlerze który jest w łazience,nawet jak nie korzysta się z wody. To legionella. Musi być całkiem duża, skoro ją słychać. Raz w tygodniu wygrzej bojler do 65stC i będzie po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkwap 23.02.2024 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego Ten powód odpada ( mam ustawione 80 stopni) ale dziękuję za odpowiedź Chyba wezwę hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascalt 12.03.2024 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca Może kwestia naczynia przeponowego...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts