Art72 24.02.2024 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2024 Jakie minimalne odległości trzeba zachować przy budowie garażu lub budynku gospodarczego od granicy sąsiada na działce o szerokosci 9 metr ?budynek z dachem 1 spadowym na moja strone i żadnych okien od strony sąsiadaDodam że MPZP w mojej miejscowosci to : zabudowa zagrodowaCzy muszą być również zachowane jakies max wymiary budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.02.2024 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2024 jeśli MPZP nie dopuszcza budowy w granicy, to 3 m zakładając ściany bez okien i min 8 m od ściany budynku sąsiada. jak chcesz budować w granicy lub 1,5 m od granicy to tylko na bazie pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art72 25.02.2024 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2024 jeśli MPZP nie dopuszcza budowy w granicy, to 3 m zakładając ściany bez okien i min 8 m od ściany budynku sąsiada. jak chcesz budować w granicy lub 1,5 m od granicy to tylko na bazie pozwolenia na budowę. znalazłem tego typu informacje na stronie muratora : można zlokalizować budynek ścianą bez okien lub drzwi bezpośrednio przy granicy działki budowlanej lub w odległości nie mniejszej niż 1,5 m, gdy działka ma szerokość 16 m lub mniejszą; – można wybudować budynek gospodarczy lub garaż ścianą bez okien lub drzwi bezpośrednio przy granicy działki budowlanej albo w odległości nie mniejszej niż 1,5 m, pod warunkiem że długość tego budynku jest nie większa niż 6,5 m, a wysokość nie większa niż 3 m. https://muratordom.pl/prawo/porady-prawne/odleglosci-na-dzialce-budowa-budynku-gospodarczego-aa-3giE-QHWs-osBy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2024 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2024 przecież napisałam to samo. Tylko że budując w granicy masz obszar oddziaływania na drugą działkę, wiec musisz mieć pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kynek378 27.02.2024 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2024 A w temacie odległości takiego budynku od swojego domu są jakieś minimalne odległości ?Zależy mi na tym żeby taki budynek był dosłownie kilka cm od mojej elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts