pandzik 24.02.2024 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego No więc jak to jest z Mono? Mamy mróz , pompa nie pracuje i następuje wymiana czynnika w jednostce. Zadałem pytanie kilku firmom, także markowy i nie uzyskałem odpowiedzi. Skąd bierze wodę na wymiane? Mój były Samsung zamiast z podłogówki brał ze zbiornika CWU. Najwięksi ich uwcześni monterzy nie znaleźli rozwiązania i tak już zostało. Będę brał teraz jakiegoś chińczyka czy inną taniochę. Zapytałem dostawcę Sprsuna, blondyna i dostawcę Heiera... Zero. Nie wiedzieli o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marco36 24.02.2024 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego (edytowane) Bo tak piszesz, że nie wiadomo o co ci chodzi.Wysil się trochę i skleć logiczne zdanie. 1) Po co chcesz wymieniać czynnik?2) Jaka wymiana wody? - tego się nie wymienia - to krąży w obiegu. Edytowane 25 Lutego przez Marco36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 25.02.2024 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego ... Będę brał teraz jakiegoś chińczyka czy inną taniochę. Zapytałem dostawcę Sprsuna, blondyna i dostawcę Heiera... Zero. Nie wiedzieli o co mi chodzi. Nie wiedzieli, albo nie chcieli wiedzieć. Od lat mamy lawinowo rosnący rynek pomp ciepła. Firmy mają co robić i nie chce im się gadać z byle jakim klientem. Z 10 lat wstecz zamontowałem sobie sam używaną, chińską pompę ciepła. Tylko jedna firma z mojej okolicy raczyła zechcieć ją serwisować. Z innej firmy usłyszałem przez telefon szczere wyznanie: sam pan sobie zamontował, to niech Pan sobie sam serwisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 25.02.2024 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego Mój serwisant mówi; - roboty jest do ogłupienia, - zwiększa ekipę serwisową, - najwięcej zleceń ma na montaż klimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 25.02.2024 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego No więc jak to jest z Mono? Mamy mróz , pompa nie pracuje i następuje wymiana czynnika w jednostce. Zadałem pytanie kilku firmom, także markowy i nie uzyskałem odpowiedzi. Skąd bierze wodę na wymiane? Mój były Samsung zamiast z podłogówki brał ze zbiornika CWU. Najwięksi ich uwcześni monterzy nie znaleźli rozwiązania i tak już zostało. Będę brał teraz jakiegoś chińczyka czy inną taniochę. Zapytałem dostawcę Sprsuna, blondyna i dostawcę Heiera... Zero. Nie wiedzieli o co mi chodzi. Fakt cięzko kapnąć o co ci kaman ale jeśli o ściąganie czynnika to prawdopodobnie wystarczy przełączyć na chłodzenie czyli cool i ściągasz jaki to problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 02.03.2024 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca Na defrost bierze z bufora lub podłogówki, a jeśli mróz to dogrzewa grzałką w celu uruchomienia. Pisz po ludzku bo nic nie można zrozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts