tomot79 27.02.2024 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2024 WitamMam zamontowane okna salamander blueevolution oraz HST na poszerzeniu.Zacząłem się przyglądać listwom pod oknami na których są one jak i na poszerzeniu okna HST. Z boku na końcu trochę usunąłem pianki z boku i zauważyłem że te listwy jak i poszerzenie w środku nie mają żadnego wypełnienia, są tylko plastikowe przegrody. Zastanawiam się czy to faktycznie prawidłowe listwy i poszerzenie czy czasem tzw. listwy transportowe. Na stronie o tych oknach faktycznie te listwy są puste w środku ale czy jeśli miało być poszerzenie ocieplone to powinny być wypełnione np pianką. Co teraz z tym fantem zrobić, a może jestem w błędzie. Jeśli mam racje to reklamacji i demontaż. A jeśli nie mam racji to czy przed wylewka i robieniem tarasu odgrodzić to dodatkowo styrodurem lub może wpuścić w te przestrzenie w listwie/poszerzeniu piankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.02.2024 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2024 Listwy podokienne i poszerzenia są z założenia puste w środku. Tak jak profil okna. Kluczowe jest, czy połączenie okna z listwą jest szczelne. A raczej nie jest, skoro dłubałeś w piance, która z założenia powinna być zabezpieczona kolejnymi warstwami. Tylko pewnie nie chciałeś dopłacać do lepszego standardu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomot79 28.02.2024 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2024 Listwy podokienne i poszerzenia są z założenia puste w środku. Tak jak profil okna. Kluczowe jest, czy połączenie okna z listwą jest szczelne. A raczej nie jest, skoro dłubałeś w piance, która z założenia powinna być zabezpieczona kolejnymi warstwami. Tylko pewnie nie chciałeś dopłacać do lepszego standardu? Mógłbyś wyjaśnić co to jest zabezpieczenie kolejnymi warstwami. Aktualnie zakupiłem ttytan wins wewn/zewn i zamierzam tym uszczalnić rama /pianka/ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.02.2024 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2024 Masy typu Tytan lub folie. Obrałeś dobry kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts