tomot79 28.02.2024 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego Cześc, jako laik pytanie/doradzenie jak krok po kroku ocieplić ścianę wewnętrzna pomiędzy domem a garażem w jednej bryle, przed tynkowaniem.Zdecydowałem sie na styrodur/XPS 5 cm (wiem, wełna niepalna ale zalezy mi na tylko 5 cm i niska lambda). Ściana solbet.1. Czy najpierw gruntować ścianę2. klej/pianoklej - jaki polecacie, obwodowo + w środek 2-3 placki?3. czy dodatkowo kołkować?????4. siatka z klejem5. czy w narożniki drzwi jakieś siatki/narożniki wzmacniające wtapiać, czy zrobią to tynkarze podczas tynkowania6 Czy w narożniki wewnętrzne ściana ocieplana a ściana nieocieplana dać jakieś wzmocnienie, łączniki PS Na bogato myślałem o płycie PIR ale nie potrafię znaleźć info czy dodatkowo przed tynkowaniem na nią coś się nakłada bo ma ona warstwe/okładzine aluminiową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpucz 15.04.2024 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia I jak kolego jesteś już po ociepleniu ściany? Jestem w tej samej sytuacji. A co do płyt pir to są już gotowe z przyklejona warstwa GK lub też z okładziną gazoprzepuszczalną z welonu szklanego i te można normalnie tynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts