Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

myjka ciśnieniowa - zamiennik karchera

Recommended Posts

Cześć,

Chcę kupić myjkę.

Budżet powiedzmy do 1kPLN.

I tak się zastanawiam co wybrać.

Czy oryginalnego K czy jednak coś innego, a jeśli coś innego to co ?

Nie interesuje mnie coś co nie oferuje żadnego serwisu czy części zamiennych.

Jeśli chodzi o użytkowanie to tylko amatorskie wokół domu.

Może ktoś pomoże ?

To czeska marka godny zamiennik Karchera.

Mam takową od kilku sezonów i sprawuje się świetnie.

Ogólnie jestem zadowolony

Ostatnio pakują silniki indukcyjne zamiast szczotkowych więc są dużo cichsze.

Patrz raczej za większą mocą z mosiężną pompą.

Odlewy z alu i tworzywa sztucznego są raczej tylko kilkusezonowe.

Także i Karcher takowe oferuje ale jeśli chce się mosiądz to cena rośnie powyżej 1,5k, poza tym obecnie to już nie jest ten producent co kiedyś. Cięcie kosztów i konkurencja spowodowały że oferta trochę się wyrównała.

Edytowane przez Mareks77

Mareks77 Może wiesz czy obecnie myjki firmy Riwall są produkowane w Czechach czy np. w Chinach?

Karcher produkuje we Włoszech, we Francji i też w Chinach.

Jak jest obecnie nie wiem, ale pamiętam że po otwarciu nie czułem zapachu gumy i tworzyw sztucznych z CHRL .

Z resztą jak coś waży ponad 25kg a po ponad dwóch latach ciągania po granitowym niesorcie nie klekosze to musi być z tych bardziej solidnych.

Koszty tnie każdy ale postkomunizm chyba robi to wolniej

Za to moja kosiarka gdy starego Briggsa zmieniłem na OleoMac prosto z Italii nie wróży dobrze.

Po roku i naprawie gwarancyjnej autoryzowany serwis odesłał kosiarkę kurierem zalaną olejem.

Niby się nie powinno. Oznaczenia na kartonie i winny jest przewoźnik ale co miał w głowie i o czym myślał wysyłający tego nie wiem.

Efekt był taki że gdy ją rozpakowałem karton od środka ociekał.....Możesz sobie wyobrazić co było w gaźniku, cylindrze, filtrze tłumiku itp.

Nie miałem sumienia jej katować powtórnym wysłaniem do serwisu więc rozebrałem sam na części pierwsze.

Niby chodzi ponad dwa sezony do dziś ale niesmak pozostał

Edytowane przez Mareks77
  • Like 1