coachu13 04.03.2024 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca Cześć, Chcę kupić myjkę.Budżet powiedzmy do 1kPLN.I tak się zastanawiam co wybrać.Czy oryginalnego K czy jednak coś innego, a jeśli coś innego to co ?Nie interesuje mnie coś co nie oferuje żadnego serwisu czy części zamiennych.Jeśli chodzi o użytkowanie to tylko amatorskie wokół domu. Może ktoś pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 04.03.2024 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca (edytowane) zastanów się nad Riwall KOX L8 lub L9 Edytowane 4 Marca przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 05.03.2024 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca Ta firma Riwall jest godna polecenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 05.03.2024 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca (edytowane) To czeska marka godny zamiennik Karchera.Mam takową od kilku sezonów i sprawuje się świetnie.Ogólnie jestem zadowolonyOstatnio pakują silniki indukcyjne zamiast szczotkowych więc są dużo cichsze.Patrz raczej za większą mocą z mosiężną pompą.Odlewy z alu i tworzywa sztucznego są raczej tylko kilkusezonowe.Także i Karcher takowe oferuje ale jeśli chce się mosiądz to cena rośnie powyżej 1,5k, poza tym obecnie to już nie jest ten producent co kiedyś. Cięcie kosztów i konkurencja spowodowały że oferta trochę się wyrównała. Edytowane 5 Marca przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 05.03.2024 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca OK.Brzmi rozsądnie.Dzięki za poradę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.03.2024 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca Mareks77 Może wiesz czy obecnie myjki firmy Riwall są produkowane w Czechach czy np. w Chinach?Karcher produkuje we Włoszech, we Francji i też w Chinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 09.03.2024 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca (edytowane) Mareks77 Może wiesz czy obecnie myjki firmy Riwall są produkowane w Czechach czy np. w Chinach? Karcher produkuje we Włoszech, we Francji i też w Chinach. Jak jest obecnie nie wiem, ale pamiętam że po otwarciu nie czułem zapachu gumy i tworzyw sztucznych z CHRL . Z resztą jak coś waży ponad 25kg a po ponad dwóch latach ciągania po granitowym niesorcie nie klekosze to musi być z tych bardziej solidnych. Koszty tnie każdy ale postkomunizm chyba robi to wolniej Za to moja kosiarka gdy starego Briggsa zmieniłem na OleoMac prosto z Italii nie wróży dobrze. Po roku i naprawie gwarancyjnej autoryzowany serwis odesłał kosiarkę kurierem zalaną olejem. Niby się nie powinno. Oznaczenia na kartonie i winny jest przewoźnik ale co miał w głowie i o czym myślał wysyłający tego nie wiem. Efekt był taki że gdy ją rozpakowałem karton od środka ociekał.....Możesz sobie wyobrazić co było w gaźniku, cylindrze, filtrze tłumiku itp. Nie miałem sumienia jej katować powtórnym wysłaniem do serwisu więc rozebrałem sam na części pierwsze. Niby chodzi ponad dwa sezony do dziś ale niesmak pozostał Edytowane 9 Marca przez Mareks77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts