zone 13.01.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 poradźcie jaki klej lub innyu preparat zastosowac do przyklenia lustra w łazience, bezpośrednio na tynk gipsowy, między glazurę? Gdzie go można kupic i ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 13.01.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Lepiej po prostu taśmę klejącą dwustronną. Kupisz w każdym markecie. Kilka złoty kosztuje (zalezy od długości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 13.01.2005 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Taśma???? a utrzyma lustro o wymiarach 100 x 90? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.01.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Tasma????? hahahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 13.01.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 sa odpowiednie kleje - w formie siiconu - ostatnio przyklejalam lustra 120-80 i pieknie - są niedrogie - smarujesz tylnia strone lustra- esy floresy i zrobione - producent np Tytan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 13.01.2005 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 dzięki dostanę je w Castoramie lub Leroy Merlin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 13.01.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 na pewno- jesli to pomiedzy plytkami - proponuje uzyc silikonu zamiast fugi do wykonczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.01.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Kasia a nie wyjda jakies plamy na lustrze od tego tutanu? szkalrz mnie ostrezgał zeby kleic takim klejem do szkła.....pytam bo musze tez wkleic lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 13.01.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Są specjalne kleje do luster nie mylić z silokonem szklarskim. Podobnoo zwykły silikon może być szkodliwy dla lustra. Ja tej opinii nie podzielam gdyż moje lustro juz 5 lat wisi na silikonie i nic mu nie jest. W każdym razie klej taki w castoramie jest do kupienia i pewnie w każdym sklepie z mat. budowlanymi też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 13.01.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Ja kleiłem do glazury klejem do luster Den Braven holenderskim w takiej tubce jak silikon. Trzyma po zbóju chyba mozna to oderwać wyłacznie razem z kaflami. Tak czy siak taśmę dwustronną tez trzeba kupić aby umocować lustro do czasu związania kleju bo inaczej lustro "spływa" . Klej kupowałem w Castoramie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amar 13.01.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 W każdym dużym sklepie jest klej z przydomkiem "do luster". Tynk wypadałoby wczesniej zagruntować. Sugeruję nie używanie dużej siły przy dociskaniu lustra do ściany, ponieważ tafla szklana gr. 3-5 mm potrafi się minimalnie odkształcić. Możesz mieć gabinet krzywych luster. Uzyskałem właśnie taki efekt, dlatego przestrzegam. Z czuciem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.01.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Taśma???? a utrzyma lustro o wymiarach 100 x 90? Specjalna taśma do luster? Oczywiście. Zresztą w lustrach do powieszenia wieszaki są klejone właśnie na taka taśmę, powierzchnia klejenia to 2 x niewielki kwadrat. I wisi J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 13.01.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Taśma???? a utrzyma lustro o wymiarach 100 x 90? Nie wiem czy mówimy o tej samej taśmie. Nie chodzi mi o taką taśmę jak do przyklejania foli do ocieplania - tylko o taśmę taką grubszą (tak z 3 mm grubości) i szerokości ok. 1cm. U mnie wsystkie lustra w ten sposób przyklejone (co prawda dwa największe to 90 x 60 - te są na 5 paskach o długości ok. 15 cm - do większego po prostu więcej pasków taśmy). Wiszą 8 miesięcy. Ja nie podejmuję się oderwać ich od ściany bez zniszczenia lustra. A siłę w ręcach mam ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 13.01.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Taśma dwustronnie klejąca piankowa o gr. ok 2-3 mm. utrzyma lustro bez problemu na gładkiej powierzchni a więc kaflach itp.Jeżeli jest to powierzchnia szorstka to wydaje mi się że lepszy jest klej do luster.Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 13.01.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 U mnie lustra kleiłem do ściany otynkowanej tynkiem gipsowym z agregatu po malowaniu. Więc z tą gładkością ścian to bym nie przesadzał. Na tynku (pomalowanym) też taśma spokojnie trzyma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 13.01.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Oczywiście obecnie lustra przykleja się do podłoża na specjalne taśmy dwustronne, ale przy tynku gipsowym taśma może nie zdać egzaminu. W mojej łazience mam lustro 85x175 cm przyklejone taśmą ale do specjalnie wykonanej (przez froducenta mebelków) formatki drewnianej w kolorze mebli. Tynk gipsowy jest higroskopijny nie boicie się, że jeżeli zawilgotnieje (nie wdaje się w rozważania z jakiego powodu: pęknięta rura, przeciekający dach itp itd) to ani taśma ani klej nie utrzyma lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.01.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Oczywiście obecnie lustra przykleja się do podłoża na specjalne taśmy dwustronne, ale przy tynku gipsowym taśma może nie zdać egzaminu. Mam lustro przyklejone taśmą do tynku gipsowego zagruntowanego farbą emulsyjną. Ponieważ chciałem się upewnić przed jego przyklejeniem, nakleiłem w tym miejscu jakąś deseczkę. Oczywiście też taśmą. Po kilku godzinach spróbowałem deseczkę oderwać. W granicach moich sił, po prostu ciągnąc nie dało się, udało mi się ją dopiero ukręcić, przy czym nie puściło klejenie, nie rozwarstwiła się ściana - rozdarłem samą taśmę, każda z jej stron została tam, gdzie była przyklejona. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 13.01.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 "Jarek.P Mam lustro przyklejone taśmą do tynku gipsowego zagruntowanego farbą emulsyjną. Ponieważ chciałem się upewnić przed jego przyklejeniem, nakleiłem w tym miejscu jakąś deseczkę. Oczywiście też taśmą. Po kilku godzinach spróbowałem deseczkę oderwać. W granicach moich sił, po prostu ciągnąc nie dało się, udało mi się ją dopiero ukręcić, przy czym nie puściło klejenie, nie rozwarstwiła się ściana - rozdarłem samą taśmę, każda z jej stron została tam, gdzie była przyklejona. J. To namocz solidnie ścianę nad miejscem przyklejenia i wtedy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 13.01.2005 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 dzisiaj będę testować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 13.01.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Uwaga!. Ja zastosowałem klej do luster kupiony w zakładzie szklarskim i zauważyłem, że tam gdzie były placki kleju to lustro szybciej się rosi... Pozdrawiam Tommco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts