klaudiusz_x 13.03.2024 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca A co to tak znacząco zmieni że listopad grudzień i styczeń nie świeci ? płacić co miesiąc jakąś określoną wg siebie kwotę a od wiosny do późnej zimy panele coś zarobią i po wymieszaniu wyjdzie to wszystko w miarę ok i nie wciskajcie ludziom kitu że koniecznie każdy za darmo musi grzać , na wczasy wydawać dziesiątki tysięcy ok auto zmieniać co pół roku (ja) ok ale na grzanie chałby to be ? lepiej co miesiąc te 2 czy 3 stówki płacić i mieć święty spokój niż babrać się w ten cyrk z bateryjkami , bateryjki nich państwo czy gmina stawia a nie my. Nie wiem, co masz na myśli. Nie odniosłeś się do mojego wpisu. Tylko tyle, że coś tam te miesiące zimowe dają.a sam wysunąłeś inne sprawy, do których nie odniosłeś się ponownie po moim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 13.03.2024 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Mam już dwie PV. Jak tylko się dowiem ile potrzeba paneli i jak ustawione, do zagrzania zimą to się pochwalę na forum ^^ Wstępnie obliczyłem, że koło 25kW z czego połowa musi być pionowo Ile realnie kWh potrzebujesz zima w miesiącach grudzień-styczeń? Bez akumulatora, to tylko grzałkami można operować. Z Aku, już mała pc pójdzie. Ale to są śladowe ilości tej energii. Ps. Kupiłem w zeszłym tygodniu moduły 480W po 335zł z dowozem. Także tak tanio jak teraz, to chyba nie było. Oczywiście można by pewnie kupić taniej. A kolejna sprawa, to konstrukcja pod moduły. Także sporo wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 13.03.2024 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Teraz w płot wkładają panele zamiast przęsła pionowo ,dobre co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 13.03.2024 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca W płot, to musisz mieć warunki na zimę.Czyli mieszkać na odludziu, by cienia nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 13.03.2024 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca W płot, to musisz mieć warunki na zimę. Czyli mieszkać na odludziu, by cienia nie było. Lub liczyć na to, że sąsiad nie posadzi przed tym płotem 3m żywopłotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts