tomasznowak29 10.03.2024 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2024 Witam zamierzam sam robić podbitke z blachy. Na ścianach szczytowych myślę o struktonicie. Co sądzicie o takim rozwiązaniu ? Czy on nie wyblaknie za kilka lat? Blacha pewnie wyjdzie tanie zrobić obróbkę krokwi u dekarza ale jest dość szeroko boję się że może trochę się powyginać a to będzie widać. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 10.03.2024 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2024 Struktonit to płytki włókno- cementowe. Nie wiem jak się one mają do blachy ..Płytek używają do obróbki komina, desek czołowych szczytowych itp. ale całe ściany?....... mowa chyba właśnie o deskach szczytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasznowak29 10.03.2024 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2024 Tak o te krokwie szczytowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 10.03.2024 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2024 Ludzie robią i to często to znaczy że jest dość trwałe ładnie wygląda i nic się z tym nie dzieje.Wszystko zależy co masz na dachu. Jeśli dachówka ceramiczna krańcowa to struktonit pasuje, ale z blachą to kłopot bo na skraju zamontujesz wiatrownicę a spod niej będzie wystawała dopiero ta obróbka.Moim zdaniem ciągnij blachę na całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasznowak29 10.03.2024 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2024 Wiatrownice już mam. Tylko wystają znacząco za krokwie ponieważ więźba była nie równo zrobiona. Muszę teraz pogrubić tę krokwie o 4-8 cm żeby zrównały się z wiatrownica. Boję się kłaść blachę bo może mi się wygiąć i będzie nie ładnie wyglądać. Struktonit prościej będzie położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 10.03.2024 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2024 (edytowane) 4 - 8cm....! Na taką grubość to faktycznie to......lub wraz z podbitką zrób drewno jakieś deski elewacyjne Edytowane 10 Marca 2024 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasznowak29 10.03.2024 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2024 Nie chcę drzewna za często trzeba malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts