Mexxtm 10.03.2024 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca Dzień dobry wszystkim . Zabieram się powoli za ocieplenie poddasza , a że staram się ciąc koszty to chce zrobić to sam. Ocieplany będzie jeden spad dachu. Wymiary 630 szerokości i 330cm długości. I tutaj jest moje pytanie. Czy mogę zrobić stelaż jednoziomowy? Chciałbym żeby profile CD szły prostopadle do krokwi czyli mają mieć po złączeni 630 cm. Czy wystarczy konstrukcja jednopoziomowa tylko z profilami CD prostopadle podwieszanych na wieszakach Es? Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to wytłumaczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 10.03.2024 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca Na skosach stelarz jednopoziomowy jest czymś normalnym.Pierwszą warstwę ocieplenia daje się pomiędzy krokwie natomiast druga warstwa idzie już na całość na grubość jaką stelarz jest oddalony od krokwii.Kolejne pasma stelarza idą zazwyczaj co 40 cm tak aby typowa szerokość płyty KG i łączenie z następną występowała w połowie profilu.Na profile pod płyty dajemy folię paroszczelną.Najlepiej kleić ją za pomocą taśmy dwóstronnie klejącej przyklejanej do profili a do nich kleimy paski folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mexxtm 10.03.2024 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca Dziękuję za konkretną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykpastwa 19.11.2024 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 04:32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts