pablos83 17.03.2024 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca Witam wszystkich serdecznie. Jestem w trakcie załatwiania przyłącza gazowego do budynku mieszkalnego jednorodzinnego, wolnostojącego. W budynku jest parter i 1 piętro. Nie ma i nie jest planowany montaż ogrzewania podłogowego. Powierzchnia grzewcza to 180m2. Za pomocą pieca będzie też ogrzewana CWU w bojlerze. Według kalkulatora dostawcy gazu ziemnego jakim będzie ogrzewany budynek moc pieca winna oscylować w przedziale 18-20 KW. I tutaj pytanie. Jaki najlepszy piec wybrać? Bardzo ważne jest aby można było w pełni sterować piecem poprzez aplikację, lub coś w tym stylu, ponieważ w domu mieszka osoba niepełnosprawna która nie będzie w stanie dostać się do pieca, i tylko w taki sposób będzie mogła nim sterować. Czy wybrać piec z buforem, czy bez? Bardzo proszę o wskazówki i polecenie najlepszego pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 25.03.2024 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca Witaj,Nawet gdyby ktoś tutaj polecił Ci konkretny piec, zaufasz takiej propozycji ? Jesteś w stanie zaakcpetować w ciemno wybór czy nawet sugestię od osoby która nie zna wielu zmiennych budynku, jego budowy, konstrukcji, zapotrzebowania na ciepło CO , CWU itp...? Myślę że najlpeiej porozmawiać z wykonawcą, albo na początek z dobrym sprzedawcą i porównać ofert kilku firm/producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 25.03.2024 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca Bardzo ważne jest aby można było w pełni sterować piecem poprzez aplikację, lub coś w tym stylu, ponieważ w domu mieszka osoba niepełnosprawna która nie będzie w stanie dostać się do pieca, . I sądzisz że osoba niepełnosprawna będzie zmieniać temperaturę i parametry kotła.? Wątpię bo najważniejsze to jest bezawaryjność, dostępność do serwisu w danym rejonie.. Jajlepiej to zbierz ze trzy oferty od instalatorów z Twojego rejonu a dopiero potem podziel się tym na forum Użytkownicy oferowanych modeli chętnie wypowiedzą się na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablos83 30.03.2024 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca Dziękuję Wam za wypowiedzi. Poczytałem trochę w tym czasie, i chyba muszę zacząć od projektanta instalacji grzewczej którą tak czy siak muszę wymienić bo się kwalifikuję do wymiany. I mam nadzieję, że taki projektant wyliczy mi prawidłowo jaki powinienem kupić kocioł A skoro o projektancie instalacji grzewczej mowa, to czy znacie jakiegoś kumatego z powiatu ostrołęckiego lub ościennych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts