Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nośnik brodzika, montaż.

zulwik

Recommended Posts

Witam

Zabrałem sie za montaż prysznica i mam zagwozdkę z brodzikiem czy to spełni swoją role.

Planuje ten krzyżak przykleić na mamuta do brodzika i postawić dodatkowo na nośniku styropianowym, trochę nie wysło mi cięcie ale planuje przykleić to na piankę montażową. Oczywiści wytnę też rewizje.

Co o tym sądzicie?

Stawiałem kiedyś wannę na podobnych nóżkach śrubowych. Wiotkie to i niewiele warte. Wrażenie braku stałego gruntu pod stopami. Podparłem cegłami + cienka warstwa pianki jako uzupełnienie. Po jej stwardnieniu zupełnie inne odczucia, twardo, pewnie i solidnie.

Sama pianka w tak dużej przestrzeni nie zda egzaminu. W środku pianki zrobią się wielkie dziury i nie będzie podparcia.

• Like 1

Stawiałem kiedyś wannę na podobnych nóżkach śrubowych. Wiotkie to i niewiele warte. Wrażenie braku stałego gruntu pod stopami. Podparłem cegłami + cienka warstwa pianki jako uzupełnienie. Po jej stwardnieniu zupełnie inne odczucia, twardo, pewnie i solidnie.

Sama pianka w tak dużej przestrzeni nie zda egzaminu. W środku pianki zrobią się wielkie dziury i nie będzie podparcia.

Ale jeśli przykleje brodzik do ściany no i od góry dojdzie kabina to powinno byc chyba solidnie.

Mam jeszcze pytanie odnośnie syfonu.

Czy w syfonach jest tylko jedna uszczelka, ta od spodu??

Dziś montowałem brodzik i po przykręceniu syfonu kapie mi na dole woda, odkrecałem i dokręcałem kilka razy ale nadal gdzieś ciekło. W koncu dokreciłem mocniej i jest niby sucho ale chce miec pewność. brodzik rea akrylowy. Czy aż tak mocno trzeba to dokręcać ?

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam ponownie ciąg dalszy zmagań z prysznicem ;) zamontowałem kabinę i brodzik syfon także, ale mam problem z szybami i profilem górnym. [ATTACH=CONFIG]468740[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468741[/ATTACH]

Jest szczelina, która powoduje, że po zawieszeniu drzwi profil opada i traci poziom.

Czy zrobiłem coś źle czy jak to zasilikonuje to silikon to utrzyma, a może wkleić tam coś, żeby profil oparł sie o szybę.

Pozdrawiam;)

Edytowane przez zulwik
edit
  • Like 1