zulwik 02.04.2024 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia WitamZabrałem sie za montaż prysznica i mam zagwozdkę z brodzikiem czy to spełni swoją role.Planuje ten krzyżak przykleić na mamuta do brodzika i postawić dodatkowo na nośniku styropianowym, trochę nie wysło mi cięcie ale planuje przykleić to na piankę montażową. Oczywiści wytnę też rewizje.Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 02.04.2024 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Ten kwadrat ze styropianu to "nośnik"? Miękkie to i skrzypić będzie, chyba że wyłącznie do przyklejenia na to glazury.Z brodzikiem jest dołączana instrukcja montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulwik 02.04.2024 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Tak to nośnik, będą na tym płytki, brodzik jest niski gdyż musiałem wyżej go podnieść bo mam wysoko odpływ, a gdyby usztywnić nośnik pianką poza tym to dość twardy styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 03.04.2024 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia Stawiałem kiedyś wannę na podobnych nóżkach śrubowych. Wiotkie to i niewiele warte. Wrażenie braku stałego gruntu pod stopami. Podparłem cegłami + cienka warstwa pianki jako uzupełnienie. Po jej stwardnieniu zupełnie inne odczucia, twardo, pewnie i solidnie.Sama pianka w tak dużej przestrzeni nie zda egzaminu. W środku pianki zrobią się wielkie dziury i nie będzie podparcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulwik 06.04.2024 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia Stawiałem kiedyś wannę na podobnych nóżkach śrubowych. Wiotkie to i niewiele warte. Wrażenie braku stałego gruntu pod stopami. Podparłem cegłami + cienka warstwa pianki jako uzupełnienie. Po jej stwardnieniu zupełnie inne odczucia, twardo, pewnie i solidnie. Sama pianka w tak dużej przestrzeni nie zda egzaminu. W środku pianki zrobią się wielkie dziury i nie będzie podparcia. Ale jeśli przykleje brodzik do ściany no i od góry dojdzie kabina to powinno byc chyba solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulwik 08.04.2024 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Mam jeszcze pytanie odnośnie syfonu.Czy w syfonach jest tylko jedna uszczelka, ta od spodu??Dziś montowałem brodzik i po przykręceniu syfonu kapie mi na dole woda, odkrecałem i dokręcałem kilka razy ale nadal gdzieś ciekło. W koncu dokreciłem mocniej i jest niby sucho ale chce miec pewność. brodzik rea akrylowy. Czy aż tak mocno trzeba to dokręcać ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 09.04.2024 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Na filmiku instruktażowym McAlpine widać uszczelki z obydwu stron. Jednak, na zdrowy rozum, dla przecieków istotna jest szczelność tej od dołu. Jak mocno dokręcać? Chyba do skutku. Gwint można mydłem potraktować, żeby było lżej, ale tylko gwint, a nie uszczelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulwik 18.04.2024 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia (edytowane) Witam ponownie ciąg dalszy zmagań z prysznicem zamontowałem kabinę i brodzik syfon także, ale mam problem z szybami i profilem górnym. [ATTACH=CONFIG]468740[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468741[/ATTACH] Jest szczelina, która powoduje, że po zawieszeniu drzwi profil opada i traci poziom. Czy zrobiłem coś źle czy jak to zasilikonuje to silikon to utrzyma, a może wkleić tam coś, żeby profil oparł sie o szybę. Pozdrawiam;) Edytowane 18 Kwietnia przez zulwik edit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.04.2024 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia Czy zrobiłem coś źle czy jak to zasilikonuje to silikon to utrzyma, a może wkleić tam coś, żeby profil oparł sie o szybę. Piony w każdej płaszczyźnie i kąty proste są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulwik 18.04.2024 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia Jak w mordę strzelił wszystko pod poziomice idealnie. Myślałem, żeby pod górny profil coś wkleić, żeby było oparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts