Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć,

Włąśnie jestem na etapie stawiania ogrodu zimowego (firma stawia :))

Doradźcie mi proszę jaki dach wybrać: szkło zwykłe czy mleczne? Podobno mleczne szkło sprawia, że wewnątrz nie nagrzewa się tak mocno. Z drugiej strony wpada też mniej światła więc jesień i zima będzie gorzej. Jakie są wasze doświadczenia?

https://forum.murator.pl/topic/276838-ogr%C3%B3d-zimowy-dach-szk%C5%82o-zwyk%C5%82e-czy-mleczne/

poza tym czy to będzie szklarnia dla roślin czy zabudowany taras?

To będzie zabudowany taras, nie szklarnia. Faktycznie poczytałem trochę i chyba zostawię szkło zwykłe i zamontuję rolety.

Montażyści, którzy stawiają mi tą zabudowę twierdzą, że szkło mleczne dużo daje w kwestii nagrzewania się w środku od słońca.

Mimo wszystko chyba lepiej mieć możliwość wyboru kiedy ma być świtło, a kiedy nie.

Możecie polecić jakieś sprawdzone rozwiązania rolet zewnętrznych, autoatycznych na dach ze szkła?

skoro to zadaszony taras to jakie znaczenie ma ilość światła zimą?

Zimą i tak większość dnia jest ponuro i ciemno.

• 3 weeks później...

Mam już nową zabudowę tarasu. Wszystko super, ale jedna rzecz mnie dziwi. Listwy przy systemie przesuwnym są jakby za któtkie.

Poniżej zdjęcia:

[ATTACH=CONFIG]468806[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]468807[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]468808[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]468809[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]468810[/ATTACH]

Czy tak to powinno wytglądać? Zanim zadzwonię i zgłoszę reklamację, wolę się upewnić czy, ale mam wrażenie, że listwy powinny być dłuższe, a są ok 1 cm za krótkie. Może źle obilczyli i nie mieli materiału, aby to zmienić.

Update:

Patrzyłem właśnie na realizację innych projektów na stronie wykonawcy i widzę, że wszystkiem zabudowy mają tak samo. Wygląda na to, że tak ma być.

Edytowane przez drza
  • 2 months później...