drza 09.04.2024 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Cześć, Włąśnie jestem na etapie stawiania ogrodu zimowego (firma stawia ) Doradźcie mi proszę jaki dach wybrać: szkło zwykłe czy mleczne? Podobno mleczne szkło sprawia, że wewnątrz nie nagrzewa się tak mocno. Z drugiej strony wpada też mniej światła więc jesień i zima będzie gorzej. Jakie są wasze doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.04.2024 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Szklo mlecznie nie jest ochrona przed nagrzewaniam a spojrzeniami sąsiadów. Od nagrzewania jest wentylacja, oslony -rolety, żaluzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.04.2024 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia poza tym czy to będzie szklarnia dla roślin czy zabudowany taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drza 10.04.2024 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia poza tym czy to będzie szklarnia dla roślin czy zabudowany taras? To będzie zabudowany taras, nie szklarnia. Faktycznie poczytałem trochę i chyba zostawię szkło zwykłe i zamontuję rolety. Montażyści, którzy stawiają mi tą zabudowę twierdzą, że szkło mleczne dużo daje w kwestii nagrzewania się w środku od słońca. Mimo wszystko chyba lepiej mieć możliwość wyboru kiedy ma być świtło, a kiedy nie. Możecie polecić jakieś sprawdzone rozwiązania rolet zewnętrznych, autoatycznych na dach ze szkła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.04.2024 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia skoro to zadaszony taras to jakie znaczenie ma ilość światła zimą?Zimą i tak większość dnia jest ponuro i ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drza 29.04.2024 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia (edytowane) Mam już nową zabudowę tarasu. Wszystko super, ale jedna rzecz mnie dziwi. Listwy przy systemie przesuwnym są jakby za któtkie.Poniżej zdjęcia:[ATTACH=CONFIG]468806[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]468807[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]468808[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]468809[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]468810[/ATTACH] Czy tak to powinno wytglądać? Zanim zadzwonię i zgłoszę reklamację, wolę się upewnić czy, ale mam wrażenie, że listwy powinny być dłuższe, a są ok 1 cm za krótkie. Może źle obilczyli i nie mieli materiału, aby to zmienić.Update:Patrzyłem właśnie na realizację innych projektów na stronie wykonawcy i widzę, że wszystkiem zabudowy mają tak samo. Wygląda na to, że tak ma być. Edytowane 29 Kwietnia przez drza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.04.2024 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia Zadzwoń do nich i zapytaj się dlaczego tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiktor S. 12.07.2024 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca witam. Obawiam się, że jest gorąco na takim tarasie latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakander 15.07.2024 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca Jak tam jest zimą? Widziałem w Szwajcarii, że w wielu domach mają coś takiego, ale nie widziałem od środka. To nie powoduje, że się robi chłodniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts