szczukot 10.04.2024 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia Witam.Jest stary zbiornik Galmet 300L.Chcę do niego dołożyć grzałkę elektryczną. No i prośba o pomoc: 1) Jaki to może być rozmiar korka? Dam radę stwierdzić przed wykręceniem (aby kupić grzałkę)?2) jaki klucz będę potrzebował do wykręcenia korka i wkręcenia grzałki? [ATTACH=CONFIG]468661[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468662[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 11.04.2024 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia Klucz sobie kup najlepiej żabkę taki nastawny wydasz stówkę może a zawsze się przyda a co do grzałek hm jedne maą w większości 6/4 ale są też 5/4 i diabli wiedzą co ty tam masz , na tym plastiku zaślepce nie ma przypadkiem naskrobane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.04.2024 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia (edytowane) No i prośba o pomoc: 1) Jaki to może być rozmiar korka? Dam radę stwierdzić przed wykręceniem (aby kupić grzałkę)? 2) jaki klucz będę potrzebował do wykręcenia korka i wkręcenia grzałki? Odkręć zaślepkę i zobacz co jest głębiej. Prawdopodobnie będzie właściwy metalowy korek do wnętrza zasobnika. Możesz też poszukać informacji na stronach producenta zasobnika. Może to być DW 6/4" lub 5/4" lub 2" lub flansza. Nie masz etykiety na zbiorniku? Podłączenie grzałki nie jest na samym dole? Edytowane 11 Kwietnia przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.04.2024 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia Mam jakąś żabę ale za mała. Ale fakt - mogę kupić większa i luz.Korek ma zewnętrzny rozmiar 75 mm - nic nie ma na nim napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.04.2024 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia Dzięki za pomoc Udało mi się znaleźć etykietę na zbiorniku. wprawdzie kilka cm od ściany w rogu ale jakoś z lusterkiem i telefonem odczytałem https://galmet.com.pl/pl/produkt/tower Czyli 6/4" (zakładając, że od 15 lat produkują bez żadnych zmian) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts