szczukot 14.04.2024 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2024 WitamSzykuję się do wymiany zasobnika CWU.Aktualnie mam solary, i zbiornik z jedną wężownicą.Ale zastanawiam się, czy kolejnego nie kupić od razu z dwoma ?Tak jakby w przyszłości miała dojść np pompa ciepła (teraz mam gaz, więc wiadomo, że kiedyś musi wylecieć) Dopłata jakieś 400 zł. Co o tym sądzicie? I do tego, czy mogę te wężownice podłączyć sobie po prostu w szeregu teraz? Czy to by nie miało sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 14.04.2024 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2024 Na oko wydaje się, że połączenie wężownic w jedną, sens ma ->większa pow. grzewcza. Jedynie bajpas trzeba ocieplić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.04.2024 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2024 Szykuję się do wymiany zasobnika CWU. Aktualnie mam solary, i zbiornik z jedną wężownicą. Ale zastanawiam się, czy kolejnego nie kupić od razu z dwoma ? Tak jakby w przyszłości miała dojść np pompa ciepła (teraz mam gaz, więc wiadomo, że kiedyś musi wylecieć) Teraz kocioł gazowy nie ogrzewa zasobnika cwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.04.2024 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2024 Nie. Ten zbiornik połączony jest do kotła gazowego, który ma w sobie mały zasobnik też.Więc do gazowego trafia już wstępnie podgrzana woda (przez solary). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.04.2024 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2024 W jakiej kolejności jest to podłączone?Ten zbiornik w kotle ma ok. 50 litrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.04.2024 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2024 Zbiornik w kotle ma 100 l. Woda wpada do zbiornika 300 l i w nim jest wstępnie podgrzewana solarami (oczywiście jak działają) i leci do kotła z zasobnikiem. Obieg podłączony jest też do zbiornika w kotle. ps. Teraz też do tego 300 l dołożę grzałkę elektryczną. Więc będzie podgrzewane np w zimę. Mam nadmiar prądu z PV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts