KrzysiekMarusza 21.02.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 A w czym Buderus lepszy od Vaillanta (kondensacyjnego) ? Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 22.02.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Nie zrozumieliśmy się Vaillanta proponują "zwykłego" a Buderka kondensata... No więc jeszcze raz: przy tej samej cenie co brać: Vaillanta "zwykłego" , jednofunkcyjnego, z otwartą komorą i zasobnikiem 120 czy Buderusa KONDENSATA też z zasobnikiem (GB 122)? Chodzi mi o to czy warto inwestować w Buderusa . Słyszałam różne opinie... Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 22.02.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Hm - nie wiem, bo mam kondensata Vaillanta Natomiast jestem zaskoczony słabą jakością oferty Vaillanta: 1.5 roku temu kupiłem całą kotłownie (kocioł, zasobnik, sterowanie, inne pierdoły) za 7400 zł (brutto). Od tego czasu kotły zdrożały chyba z 5%, + dodatkowe 15% Vatu - to daje cenę na taką kotłownię dziś ok. 8900 zł (brutto) -> potarguj sie o Vaillanta, a jak nie spuszczą - qp Budka podejrzewam że ok. 8500 zł za kotłownie Vaillanta też by było do uzyskania - jak pamiętam, słabo się targowałem pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikumar97 22.02.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Nie znam dzisiejszych cen ale: kocioł kondensat Junkers Cerapur 8-25KW XII.2003 zapłaciłem 4300zł zasobnik Galmet X.2004 800zł też brutto (już 22% VAT) do tego zestaw kominowy "rura w rurze" ( trójnik +króciec) 700zł z VAT do tego zawory odcinające, pompa cyrkulacyjna, dodatkowe naczynie przeponowe na CWU, orurowanie niezbędne do połączenia kotła z zasobnikiem - ile ????? ......nie wiem miałem to łącznie na fakturach za wykonaną instalację wodną. Pozdrawiam Aha domek 167qm powierzchni użytkowej jeszcze w budowie w styczniu spalanie 9qm/dzień temp wewnątrz +18`C (podłogówka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts