wiertar 27.04.2024 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia Witam, przedsiębiorstwo kanalizacyjne wydało mi warunki techniczne przyłączenia do kanalizacji pomimo tego że sieć kanalizacyjna nie znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie mojej działki. Sieć ta znajduje się w odległości około 60 metrów od jej granicy. Całość budowy przyłącza, także tego poza granicami mojej działki spoczywał by w takim przypadku na mnie. Z tego co czytam to obowiązek przyłączenia się do sieci jest tylko wtedy gdy sieć ta znajduje się w pobliżu granicy działki, czyli mojego przypadku można wywnioskować że obowiązku raczej nie powinienem mieć skoro sieci niema. Czy miał ktoś podobna sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.04.2024 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 60 m to nie jest jakaś wielka odległość. Na forum były tematy w których budowa wymagała odległości ponad 150m a urząd nie dawał zezwolenia np.na szambo.Po drugie to interpretacja czy warunki są czy ich nie ma jest uzależniona od urzędu i ewentualnie od zakładu wodociągów.Po trzecie to urzędnik zażyczy sobie np. opinii zakładu wodociągów iż warunków przyłączenia nie ma lub są one nieopłacalne.Po czwarte to wyjściem z całej sytuacji jest przydomowa oczyszczalnia ścieków bowiem spełnia ona przepisy o zapewnieniu porządku i czystości a takze umożliwia wykluczenie przymusu przyłączenia do sieci kanalizacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 27.04.2024 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia Zgadza się. Oczyszczalnia jest wyjściem z tematu. Jednak aby zgłosić budowę oczyszczalni ścieków potrzebne jest zaświadczenie o braku możliwości przyłączenia do sieci kanalizacyjnej i tutaj koło się zamyka.... Pkt.2 i pkt.3 o jakim urzędzie i urzędniku mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts