Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć,

 

Jestem w trakcie remontu kuchni i nie wiem jak podejść do sprawy nawietrzaka w kuchni. Obecnie nawietrzak jest pod parapetem. W tym miejscu planuję zabudowę kuchenną wraz z blatem.

 

Rozważam kilka opcji:

1. Wyprowadzenie nawietrzaka w blacie od góry. Plusy: krótki kanał, powietrze nie przechodzi przez meble. Minusy: przestrzeń na blacie niewykorzystana, będą wpadać tam okruchy

2. Wyprowadzenie jakimś kanałem w meblu, tuż pod blatem. Otwór we froncie mebla tuż pod blatem. Plusy: blat bez otworu. Minusy: nie wiem jak z wilgocią w meblu, pytanie czy nie będzie wiać w kogoś kto będzie pracował przy tym blacie.

3. Wyprowadzenie w cokole mebla, tuż przy podłodze. Plusy: blat bez otworu, front mebla bez otworu. Nie wiadoma: czy będzie cyrkulacja powietrza? Nawietrzak jest ok 70cm nad podłogą, a otwór w cokole byłby tuż przy podłodze.

 

Czy ktoś wyprowadzał kanał wentylacyjny przez meble? Macie jakiś pomysł?

 

[ATTACH=CONFIG]468802[/ATTACH]

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...