Skmarinero 01.05.2024 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja Na zdjeciu sa zbrojenia jeszcze przed obcieciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.05.2024 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja Na zdjęciu nie wygląda to na głębokie na 7 cm wykucie bruzdy.Dziwna ta ściana, jeżeli jest żelbetowa to ma mało zbrojenia.Widać też ceramikę. Masz jakieś zdjęcia domu z zewnątrz? albo widok z google.maps? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skmarinero 02.05.2024 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja Jestem juz w kontakcie z rzeczoznawca budowlanym. Bedzie też społdzielnia na miejscu. Zobaczymy co z tego wyniknie bo moze tylko panikuje.Wole miec pewnoscDam znac na forum jak sprawy dalej sie potocza.Dziekuje za opinie i uwagi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 02.05.2024 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja Mareks, dlaczego sądzisz, że ściany wewnętrzne mają być żelbetowe a zewnętrzne murowane? Oparcie płyt stropowych raczej jest takie same na ścinach wewnętrznych i na ścianach zewnętrznych. Nic nie przesądzam, w tej sprawie wiem tyle samo co i Ty. Piszę jak to się robiło. Oparcie płyt zależy od grubości ścian, w tym przypadku opisywałem raczej minimum. Na fotce wygląda to jednak zupełnie inaczej aniżeli z opisu. Raczej stare budownictwo. Możliwe że coś w rodzaju wielkiej płyty , tylko te wstawki z ceramiki i rzadsze zbrojenie ? Głębokość wygląda na 4 - 5cm.........te 7 to w najgłębszym miejscu ale fotka może mylić.. Jak już robiąc bruzdy napotkał na pierwsze zbrojenie to mógł zaprzestać Autor ma trochę szczęścia że opiniował się pracownikiem spółdzielni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.05.2024 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja Ciekawe kim jestten opiniujący w spóldzilni, jaką pełni tam funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.05.2024 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja Powinien być ktoś z działu technicznego. Może kierownik działu technicznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skmarinero 10.05.2024 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja Sprawa.zakonczyla.sie tak ze trzeba bylo naprawic sciane, powrocic do stanu poczatkowego. Wyciete prety zbrojeniowe zostaly polaczone poprzez.nawiercanie nowych pretow i łaczenie ich za pomoca specjalnego spoiwa a sciana zostala zamurowana. Rury zostaly wyciagniete i docelowo zostana pociagniete na zewnatrz sciany i nastepnie nakryte plyta gk Generalnie wyszlo tak ze musialem to naprawic bardziej ze wzgledow formalnych, przepisow itp. No i dzieki temu mam ten komfort psychiczny ze jest bezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts