tomot79 06.05.2024 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja witam otrzymałem ofertę zrobienia poddasza komleksowo pod malowanie (krokwie na skosach, jętki sufit).1. sufit: płyta k-g jako sufit podwieszany (w tym tasmy, szpachlowanie), folia, 2 x 15cm wełny; 2. skosy: płyta k-g (taśmy i szpachlowanie), folia, 1 warstwa wełny 18 cm.Cena za robocizne 100 zl na m2Materiał po mojej stronie.Czy coś jeszcze powinno być? Czy cenowo jest ok, firma z polecenia, oglądałem robota ok, ale wiecie lepiej dopytać czy coś jeszcze wymagać, na co zwrócić uwagę. Nad sufitem będzie strych wyłożony osb - podłoga. Skosy dachu powyżej sufitu membrana i dachówka. Ten tzw strych będzie nieogrzewany wentylacja w ścianach szczytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 08.05.2024 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 18 cm ocieplenia na skosach - mało jak na współczesne standardy. Reszta wygląda OK, o ile membrana pod dachówką jest szczelnie położona i zamyka przestrzeń wiatroszczelnie, a nie tylko leży, żeby leżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.05.2024 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 18cm oceiplenia zdecydowanie za malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomot79 09.05.2024 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja ...poprawka na skosach 2 warstwy: czyli płyta kg, folia, 10 cm przy stelażu nad krokwią i 15 cm w krokwiach + 3 cm przerwy i membrana dachowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts