mnew 12.05.2024 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2024 Dzień Dobry,W czerwcu rozpoczynam budowę mojego pierwszego domu (całkowita 190m2, użytkowa 160m2). Z uwagi, że pierwszy raz podejmuje się takiego wyzwania, a przy okazji chciałbym zaoszczędzić zwracam się z prośba o poradę i Wasze wsparcie. Buduje dom, w którym będę montował rekuperację (mam już instalatora), pompę ciepła (przychylam się bardziej do gruntowej, ale wiele zależy od funduszy), kominek (raczej bez płaszcza wody - jako asekuracyjne ogrzewanie w domu w razie "W"), fotowoltaikę (przydałby. Zapoznałem się z obecnie obowiązującymi warunkami i będę chciał skorzystać z: 1. Mój prąd 6.0Prawdopodobnie nabór wniosków będzie od IV kwartału roku, więc akurat do tego czasu pewnie uda się mieć SSZ z dachem. Chciałbym skorzystać na zakup, foto oraz pompy ciepła. Myślałem także nad magazynem energii, ale to chyba dość odległe. 2. Program czyste powietrzeCzy ktoś z Was był sytuacji, że budował dom, założyć rekuperację, a po 2 latach (po odbiorze) zgłosił się o zwrot pieniędzy z tą instalację? Czy ktoś z Was korzystał z innych dotacji lub je łączył ze sobą?Będę wdzięczny za każdą wskazówkę i poradę, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 02.11.2024 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2024 Są dotacje czasem w gminach na retencjonowanie wody. W wojewódzkim funduszu ochrony środowiska może być dotacja na biooczyszczalnie. Np max 50% kosztu ale nie więcej niż 8000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenty 21.11.2024 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2024 These love tests and personality quizzes will assist you with your love, romance, and relationship concerns. The major lovetest compatibility calculator. love calculator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts