Paweł_GeoLBN 20.05.2024 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja (edytowane) Dzień Dobry, mam problem z wyborem projektu domu. Działka 9 ar, wymiary 26,5 (front od północy) x34,7. Interesuje mnie dom parterowy, dla rodziny z dwójką dzieci. Maksymalna długość budynku 16,5 metrów. Preferowana szerokość do 16 metrów . Najlepiej w planie zbliżonym do kwadratu. Pow. zabudowy do 200 mkw –jak nieznacznie więcej to nic się nie stanie. Główne założenia 3 sypialnie 11-12 mkw. Salon około 30 mkw, Łazienka z oknem, kuchnia „z widokiem” na wejście, miejsce na gabinet, najlepiej przy garażu (minimum 6 mkw). Garaż na 1 auto- może być dolepiony do frontu budynku. Nie jestem fanem garderoby- szafa na całą ścianę wystarczy – ale jak jest to przeżyjemy. Opcjonalnie pralnia, Sypialnia rodziców „oddalona” od sypialni dzieci. Dopuszczam lekkie wydłużenie lub poszerzenie gotowca. Na tą chwile najbliżej mi do M14 murator, Klimek 2, antares-2t, Gwiazdka 5, N10 G1. Proszę o sugestie i inspiracje. [ATTACH=CONFIG]469004[/ATTACH] Edytowane 20 Maja przez Paweł_GeoLBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sumonsu 21.05.2024 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja (edytowane) Około 100 lat temu było sporo domów zbudowanych na planie kwadratu lub lekko prostokąta. Być może w Twojej okolicy wciąż jest ich trochę. Wyszukaj „plany domu Foursquare 1900”. Sears sprzedał wówczas niektóre z tych domów w formie zestawu https://omegle.onl/ vshare . Edytowane 24 Maja przez sumonsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_GeoLBN 21.05.2024 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja Około 100 lat temu było sporo domów zbudowanych na planie kwadratu lub lekko prostokąta. Być może w Twojej okolicy wciąż jest ich trochę. Wyszukaj „plany domu Foursquare 1900”. Sears sprzedał wówczas niektóre z tych domów w formie zestawu. Nie chodzi o typową "kostkę" tylko o fakt, że wymiary działki ograniczają długość budynku do około 16,5 i szerokość do 16- żeby coś działki na ogród zostało, projekty z szeroką elewacją i te z mocno wysuniętym garażem się zwyczajnie nie zmieszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 26.05.2024 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja ... M14 murator, Klimek 2, antares-2t, Gwiazdka 5, N10 G1. Proszę o sugestie i inspiracje. [ATTACH=CONFIG]469004[/ATTACH] Ja proponuje telefon do architekta ! choć jest jeszcze parę tysięcy "sprawdzonych" gotowców. Najlepsze zdanie jakie ostatnio przeczytałem, to od Inwestora, który napisał do mnie prosząc o podanie ZAKRESU i WYCENY PROJEKTU : " Nie sztuką jest kupić gotowy projekt + go przerabiać + zaadoptować + coś tam i płakać, że coś nie pasuje " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casual 27.05.2024 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja W długości 16 metrów zmieści ci się 90% 150 metrowych parterówek, więc nie rozumiem jakie tu masz ograniczenie. Projektów jest jakiś milion, kwestia dopasowania pod siebie. Pierwszy z brzegu:https://www.extradom.pl/projekt-domu-dom-przy-bukowej-31-KRK1628 Mam bardzo podobny dom do Muratora M14 ale dodatkowy pokój zamiast garażu. Auta stoją pod wiatą obok domu i też jest im dobrze. Przemyśl ten garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.05.2024 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja Dzień Dobry, mam problem z wyborem projektu domu. Działka 9 ar, wymiary 26,5 (front od północy) x34,7. Interesuje mnie dom parterowy, dla rodziny z dwójką dzieci. Maksymalna długość budynku 16,5 metrów. Preferowana szerokość do 16 metrów . Najlepiej w planie zbliżonym do kwadratu. Pow. zabudowy do 200 mkw –jak nieznacznie więcej to nic się nie stanie. Główne założenia 3 sypialnie 11-12 mkw. Salon około 30 mkw, Łazienka z oknem, kuchnia „z widokiem” na wejście, miejsce na gabinet, najlepiej przy garażu (minimum 6 mkw). Garaż na 1 auto- może być dolepiony do frontu budynku. Nie jestem fanem garderoby- szafa na całą ścianę wystarczy – ale jak jest to przeżyjemy. Opcjonalnie pralnia, Sypialnia rodziców „oddalona” od sypialni dzieci. Dopuszczam lekkie wydłużenie lub poszerzenie gotowca. Na tą chwile najbliżej mi do M14 murator, Klimek 2, antares-2t, Gwiazdka 5, N10 G1. Proszę o sugestie i inspiracje. [ATTACH=CONFIG]469004[/ATTACH] Problemem tego projektu jest umieszczenie łaziennek między pokojami, wiec będzie słychać hałas spuszczalnej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_GeoLBN 03.06.2024 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca Problemem tego projektu jest umieszczenie łaziennek między pokojami, wiec będzie słychać hałas spuszczalnej wody Myślę że ściany z silki wytłumią hałas z łazienki. Łazienka jednocześnie izoluje sypialnie rodziców od pokojów dzieci, co też biorę pod uwagę w szukaniu projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.06.2024 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca Myślę że ściany z silki wytłumią hałas z łazienki. Łazienka jednocześnie izoluje sypialnie rodziców od pokojów dzieci, co też biorę pod uwagę w szukaniu projektu. lepiej oddzielić sypialnię rodziców od pokoi dzieci za pomocą garderoby lub pralni. Mam dom z silki i nie tłumi tak jak to sobie wyobrażasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 03.06.2024 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca (edytowane) lepiej oddzielić sypialnię rodziców od pokoi dzieci za pomocą garderoby lub pralni. Mam dom z silki i nie tłumi tak jak to sobie wyobrażasz. A nawet wyolbrzymi czasami. Jak już musisz to tak aby media i sanitariaty były na przeciwnej od sypialni ściaany a w sypialni szafy . Nie podajesz stron świata. Taki projekt to kiepski pomysł. Ja sobie zaprojektowałem L. W jednym skrzydle sypialnie dzieci z oknem na południe,, moją na zachód a w drugim skrzydle kuchnia od wschodu i salon z oknami od wsch, południa i zachodu. 3 łazienki i gabinet od północy Edytowane 3 Czerwca przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_GeoLBN 04.06.2024 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca A nawet wyolbrzymi czasami. Jak już musisz to tak aby media i sanitariaty były na przeciwnej od sypialni ściaany a w sypialni szafy . Nie podajesz stron świata. Taki projekt to kiepski pomysł. Ja sobie zaprojektowałem L. W jednym skrzydle sypialnie dzieci z oknem na południe,, moją na zachód a w drugim skrzydle kuchnia od wschodu i salon z oknami od wsch, południa i zachodu. 3 łazienki i gabinet od północy Można o projekt tej "L"?- mnie ogranicza działka i zależy mi na jak najbardziej zwartej bryle budynku przy zachowaniu okna w łazience i trzech sypialni przy możliwie małej pow zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts