kmyg 23.05.2024 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja Potrzebuję puścić peszel nad płyta fundamentową w silka 24. Jak to najlepiej zrobić żeby bloczek nie popękał? Puściłem kilka arotów pod płytą, ale brakło mi z jednej strony.Chce go puścić nad opaską i nad pionowym xps, a później przykryć ociepleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdothash 24.05.2024 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja Możesz normalnie otwornicą do betonu wiercić, bloczek nie popęka. Przygotuj się na pół godziny naprawdę ciężkiej roboty, no i przygotuj sobie wiertarkę, która tyle czasu jest w stanie pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmyg 24.05.2024 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja Rozumiem, że lepiej robić to bez udaru? Mogę zrobić dziury przy samej płycie fundamentowej i później zostawić ten arot w wylewce?Z drugiej strony nie niszczył bym XPS fundamentu jedynie ukrył bym go w ociepleniu a później w piasku gdzie będzie kostka w okół domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdothash 24.05.2024 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja Rozumiem, że lepiej robić to bez udaru? Niby zgodnie ze sztuką robi się bez udaru, ja jak wierciłem na wylot otwór fi 100 mm to w akcie desperacji próbowałem i z udarem i bez, szło tak samo ciężko. Może otwornica słaba. Mogę zrobić dziury przy samej płycie fundamentowej i później zostawić ten arot w wylewce? Nie wiem czy to zgodne ze sztuką, ale ja mam aroty w wylewce, wszystkie kable elektryczne idące po posadzce mam w arotach fi 50 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts