andruff721 29.05.2024 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2024 Hej. Mam problem. Kupiłem mieszkanie i wyremontowałem całkowicie łazienkę. Mieszkam tu już 3 miesiące i jakoś od miesiąca z pod prysznica wydobywa się jakby zapach kanalizacji. Dodam że jak spuszczam wodę w toalecie to słyszę jakby z odpływu brodzika była pobierana woda/przepływ wody był. Proszę o poradę jak mogę się tego pozbyć. Domowe sposoby jakiś ocet itd pomagają na maksymalnie jeden dzień. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 29.05.2024 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2024 (edytowane) Nie pozbędziesz się dopóki na rurze kanalizacyjnej powyżej WC nie zamontujesz zaworu napowietrzającego lub jeśli on tam już jest to uległ awarii co powoduje że przy spuszczaniu wody z wc z syfonu opróżniana jest część wody co w konsekwencji powoduje iż zapachy przedostają się przez syfon w brodziku. Jeśli to mieszkanie w bloku to możliwe że pion kanalizacyjny jest przytkany i tym samym brak jest napowietrzenia poprzez kominek na dachu.Hydraulik ze spółdzielni lub inny powinien szybko zdiagnozować problem Edytowane 29 Maja 2024 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts