Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybór działki

Recommended Posts

Witam,

Jestem aktualnie na etapie poszukiwania działki. Ostatnio trafiła się w odpowiadającej mi lokalizacji ze starym budynkiem do wyburzenia.

Jednak po obejrzeniu działki mam kilka wątpliwości.

Działka graniczy z przepompownia ścieków(dokładnie 6,3m od granicy działki), nic nie było czuć ani słychać przy oględzinach. Działka z przepompownia jest dość zarośnięta przez drzewa/krzaki. A na granicy działek jest żywopłot.

Właściciel stwierdził ze podczas czyszczenie może być delikatnie czuć, które jest około 3 razy do roku. Czy ktoś miał do czynienie z taka sytuacja?

Poza tym na granicy działki znajduje się studnia rewizyjna od wodociągu. Która jak na moje oko jest dość duża(betonowa płyta z metalowa pokrywa). Czy ktoś się z czymś takim spotkał? Czy możliwe jest przeniesienie wodomierza do budynku?

Dodatkowo jeszcze jest stara studnia głębinowa, nie używana. Tutaj nie wiem co z tym można zrobić(taka sama betonowa płyta z metalowa pokrywa). Usunąć, zostawić?

Na planach w geoportalu nie widać podłączenia wody ze studni rewizyjnej do budynku czy to normalne?

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

plan_geoportal.jpg

• 1 month później...