Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzień dobry,

Przymierzamy się z małżonką do budowy domu. Wstępnie wybraliśmy projekt ( Dom w nawłociach 4). Mamy jednak problem z umiejscowieniem go na działce.

Obecnie stoją na niej 3 budynki, jeden mieszkalny , piwnica i stodoła. Budynek mieszkalny był remontowany , jest ocieplony i ma wymieniony dach. W środku jest surowy. Nie chce go całkowicie burzyć, ale jeśli była by taka możliwość wykorzystać jako garaż ( nawet jeśli trzeba byłoby go rozbudować). Pozostałe dwa obiekty myślę że są do wyburzenia. Dodam jeszcze, że działka po lewej stronie sąsiaduje bezpośrednio z krajową trasą 91. Powierzchnia działki 0.3515 ha. Dołączam zdjęcie sytuacyjne, oraz jedną z moich wizji umiejscowienia domu i rozbudowy starego domu do garażu. Sąsiednia działka 134/1 też jest naszą własnością Czy może ktoś z forumowiczów ma jakiś ciekawy pomysł jak zagospodarować tą działkę? Do kogo powinienem się zgłosić z takim zapytaniem (architekt?)? Pozdrawiam

sytuacja_1.jpg

sytuacja_2.jpg

sytuacja  3.jpg

sutuacja 4.jpg

Edytowane przez filce ojca
Dodałem jeszcze dwa zdjęcia sytuacyjne
https://forum.murator.pl/topic/277435-sugestie-wskaz%C3%B3wki-usytuowanie-domu-na-dzia%C5%82ce/

odsuwałabym maksymalnie od drogi krajowej

Myślę że na wysokości obecnej "stodoły" będzie maksymalne możliwe oddalenie od drogi krajowej, na przylegającej działce nie ma możliwość budowy zgodnie z MPZP.

MPZ.jpg