FundamentalnyBudulec 15.06.2024 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca (edytowane) Cześć, Potrzebuję porady jaki wybrać klej pod klejenie gresu na podłodze w kuchni i wiatrołapie i łazience. Podłoga wylewka cementowa z ogrzewaniem podłogowym. Gres 60x60 cm. I co na ściany łazienka dla kafli na pewno nie większych niż 60x60 (pewnie 60x30)? Polecano mi w sklepie Atlas Plus albo Geoflex Ultra (zielony), ktoś inny polecił mi Sopro S-Flex chyba dość nowy i dla tego można go w atrakcyjnych cenach znaleźć (w okolicy 25% taniej od atlasów) Drugie pytanie, jaki rozmiar fugi? Czy 3mm będzie ok? I jaką dylatację robić przy ścianach? Czy taką samą jak fuga (czyli np. to 3mm) czy większą? Edytowane 15 Czerwca przez FundamentalnyBudulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.06.2024 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca H40. A na pewno S1 (a nie tylko z marketingowym "wysokoelastyczny". A co do fugi: Jak nie dasz mat 3mm powinny być OK (ale nie ma gwarancji). Jak dasz cieńsze bez mat jest ryzyko (ale nie pewność). Oczywiście konieczne wcześniej wygrzanie i sprawdzenie wilgotności (ale pamiętaj, że urządzonka elektroniczne nie sięgną do spodu wylewki więc przyjmij, że jest znacząco większa, niż zmierzona - chyba, że zmierzysz metodą CM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvinetal 15.06.2024 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca A co do fugi: Komentarz autora do filmu powyzej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FundamentalnyBudulec 15.06.2024 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca Cieńszej na pewno nie chcę dawać 3mm czy 3.5mm wizualnie wychodzi ok bo więcej to robi się już mega szpara między kaflami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts