Mamutek1977 15.06.2024 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca Witam. Jestem właścicielka działki.dzialke.mamy po.lewej stronie drogi , której również jestem wlascircielka bo sama ja wykonałam. Sprzedaliśmy kilka działek władnie po swojej lewej stronie i kupcy mają udział.w drodze . Sąsiad po naszej prawej stronie wykonał.sobie swoją waska drogę bo nie chciał się z nami dogadać żeby była jedna. Tak więc zrobił drogę u sprzedał działki.wlasnie pk.orawej stronie. Teraz będę budowała.siec wodno.kanalizacyjna.w swojej drodze. Pp wybudowaniu jej chce ją przekazać na gminę, żeby dostać częściowy zwrot kosztów. Osoby , które od nas kupy działki.sa po lewej stronie naszej drogi będą chciały się podpiąć do tej sieci na co oczywiście wyrażę zgodę. Jednak co.z osobami z prawej strony ?? Dodam ,że drogi są oddzielone tujami które zasądziłam , nie chce żeby osoby po prawej stronie mogły sie podpiąć do wodociagu , bo nawet teraz nie chcą.wogole się dogadać. Mają swoją drogę, do naszej nie należą. Czy jak przekaze wodociąg na gminę i gmina wyda im pozwolenie na przyłącze to ja już nie mam nic do gadania ??? Dodam ,że drogi na gminę napewno nie przekażę przez najbliższej kilka.lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toty 15.06.2024 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca Sama sobie odpowiadasz na pytanie. Jeśli sprzedaż sieć wodociągową to nie będziesz już jej właścicelem i nie będziesz mogła wpływać na to komu będzie udpostępniana do kolejnych przyłączy. OCzywiście nikt cie nie zmusi do sprzedaży i możesz ją zostawić w swoim rozporządzaniu. Wtedy każdy chętny do podpięcia będzie musial do ciebie zgłaszać się po zgodę. Czy to z lewej czy z prawej strony. Oczywiście może to być zgoda odpłatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamutek1977 16.06.2024 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca Ok rozumiem , ale jeśli.nawet zdam wodociąg to mimo ,że nie będę jego wlascicielka to jednak będzie on w mojej.prywatnej drodze więc chyba nie każdy może.sobie od tak w drodze nie swojej kopać??? Tak mi się wydaje ??? Chyba musi mieć zgodę właścicieli drogi na naruszenie jej ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toty 16.06.2024 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca To działa jak służebność jesli sprzedaż ten rurociąg. Muszą cie powiadomić o pracach, wykonać je jak najszybciej żeby nie blokować ruchu i dojścia ale nie potrzebują już twojej zgody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamutek1977 17.06.2024 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca Dziękuję śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts