kwiniarski97 19.06.2024 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca Dzień dobry, posiadam 1ha ziemi, popytałem w gminie i pozwala mi to na budowę domu w trybie budowy zagrodowej. Mam jednak kilka pytań, z czymm to się wiążę. 1. Czy dom wybudowany w takiej formule ma jakieś dodatkowe obostrzenia które nie mają zwykłe budynki? Czy można później go bez problemu remontować lub sprzedać? 2. Co w przypadku gdy w przyszłości sprzedałbym część ziemi i nie miałbym już hektara? 3. Czy procedura jest nadal taka sama jak w przypadku działek bez MPZP? Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.06.2024 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca Teoretycznie to budynek mieszkalny i zabudowania gospodarcze (stodoła, obora, itp.) Widziałem obiekty które w projekcie miały zabudowania gospodarcze w II etapie, czyli postawiono mieszkalny, odebrano (mapa inwent, DB oddany) czyli mieszkalny odebrany, ludzie mieszkają. Nie interesowałem sie jaki podatek płacą lecz z szosy widzę że o II etapie nikt nie myśli. Teoretycznie urząd może zablokować odbiór i zarówno ze strony PINB, jak i ze strony organu prowadzącego EGiB. Oba te organy sprawnie wymieniają się informacjami. Odpowiedź znajdziesz u lokalnego niemłodego architekta, on bedzie wiedział jakie obyczaje panują w waszym księstwie. Prawo jest jedno na caym obszarze PL, lecz interpretacja i stosowanie to całkiem inny świat. Polska to 314 + 66 powiatów i bywa różnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maverick86 31.07.2024 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca Dzięki za pomoc. Skontaktowałem się z architektem i czekam na informacje na temat tej dzialki. Dzialka 1000m2 więc jak wybuduje dom to już pewnie nic się nie zmieści żeby postawić coś z zabudowy zagrodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts