MARIAN890 09.12.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Czy ktoś buduje Żuczka z archetonu?Jaki wariant wybraliście?Macie jakieś rady odnośnie tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Red72 09.12.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 http://forum.muratordom.pl/post2173008.htm?highlight=%BFuczek#2173008 http://forum.muratordom.pl/post1967670.htm?highlight=%BFuczek#1967670 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIAN890 10.12.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 http://forum.muratordom.pl/post2173008.htm?highlight=%BFuczek#2173008 http://forum.muratordom.pl/post1967670.htm?highlight=%BFuczek#1967670 To nie jest dom o nazwie Żuczek to osoba o pseudo Żuczek buduje dom. Są może jakieś osoby co budują , budowali dom Żuczek ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 10.12.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 zerknij tutajhttp://forum.muratordom.pl/zuczek-z-archetonu,t40216.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIAN890 11.12.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 witamzamierzam wybudowac ten domek w 2008 roku - napiszcie prosze jak Wam idzie budowanie tego domku, na co zwracac uwage itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sel 28.01.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Zaczynamy budowę tego domu już niebawem, kwestia kilku tygodni. Wprowadzone wilkie zmiany w ustawienu pomieszczeń oraz powiększenie części grarażowej o ok 3 metry (pomieszczenie biurowe). W momęcie rozpoczęcia szczegółowy opis przebiegu prac w domu modelowym dla technologi z bloczków pianobetonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suchybasia 31.10.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 witam będę budował żuczka z archetonu dla siebie na wiosnę , jestem na etapie zmian w projekcie, kupiłem ytong 24 na ściany nośne a swoją drogą to dziwne ze tak popularny domek nie ma dziennika budowy na forum pozdrawiam piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suchybasia 19.01.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 ooooooooo witam . zacznę tak .szukając projektu sugerowaliśmy się wydatkami związanymi z budową domu i tego co nam jest potrzebne do wygodnego mieszkaniaobecnie mieszkamy w mieszkaniu o pow. 53.5 m2 a żuczek ma 136 m2 tak więc dla naszej trzy osobowej rodziny wystarczy.dom parterowy jest tańszy w budowie od domu z poddaszem użytkowym nie trzeba okien dachowych, stropu teriwa, ściany kolanowej i schodów które wcale nie są tanie.na dzień dzisiejszy wydaliśmy 100 tys. materiał na ściany xsella ytong 24 cm + styropian 15 cm ,styropianu jeszcze nie ma , dachówka creaton balance glazura akurat była w promocji ściany działowe cegła silikatowa 8 cm akumuluje ciepło i ma najlepiej dzwiękochłonna dlatego wybrałem taki materiały ponieważ zajmuję się wykończeniem wnętrz i dom stawiałem sam , klej , mieszadło, piła szablasta i paca zębata ,żadnej betoniarki i wywrotki piachu.znian było bardzo dużo , zrobie ksero i wyślę na maila proszę podać adres poczty jak bym miał dzisiaj wybierać materiał na ściany nośne to cegła silikatowa, ytong kosztował 11 000 zł a za silke zapłacił bym 7 000 zł i też na klej ewentualnie bloczek keramzytowy ,jak pan będzie budował z porotermu to też nic złego nie powiem tyle zę ściany z tego ytonga mam tak równy zę w wewnątrz będę nakładał tynk gipsowy grubości 3 mn.jeśli ma pan jakieś pytania to proszę pytać chętnie pomogę i doradzę i prosze o adres to zdjęcia prześlępiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk_malbork 10.02.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 witaj. My budujemy Żuczek as. Narazie wyłonił się z ziemi. Zima na zaskoczyła i roboty przerwane. Fundament stoi zasypany piaskiem. Czekamy na wiosnę. Zmiany: garaż na 2 samochody, kominek przenieśliśmy pod ścianę kotłowni. Ściana między jadalnią a kuchnią wykreślone. Ściany w łazience poprzestawiane. Jak możesz podeślij mi swoje zdjęcią [email protected] i napisz jak idą prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapcia68 14.08.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Podniosę temat .Zakupiliśmy Żuczka 2.2 i planujemy w tym roku postawić SSO .Do tych co już wybudowali - podzielcie się wrażeniami jak się mieszka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaragiza 05.02.2014 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Ja mam Żuczka z [pracowni Archeton. Zapraszam http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208845-Żuczek-z-Archetonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasio81 12.11.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Bardzo fajne te Wasze projekty, ja się nosze z takim To jednak jeszcze dla mnie (jak na razie) pieśn przyszlosci. Urzeka mnie w nim chyba prostota i ten brak udziwnień właśnie. A w rzucie też jeszcze bardziej (ale nie umiem tego wrzucić). Kąt nachylenia dachu 30 stopni - ilość pokoi 4. Dla mnie w zupełności wystaczy. Panel sloneczny na dachu. Co myślicie. podoba Wam się. Szczegóły techniczne: Powierzchnia całkowita: 197,0 m2 Powierzchnia zabudowy: 151,6 m2 Kubatura: 695,0 m3 Wysokość do kalenicy: 5,9 m Powierzchnia dachu: 244,2 m2 Powierzchnia ścian zewnętrznych: 109,2 m2 Powierzchnia ścian działowych: 77,7 m2 Powierzchnia ścian nośnych wewnętrznych: 34,1 m2 Współczynnik przenikania ciepła dla ścian (U): 0,18 W/m2K Współczynnik przenikania ciepła dla dachu ocieplanego: 0,20 W/m2K Obliczeniowe zapotrzebowanie na moc cieplną (Qo): 7 060 W Roczne zapotrzebowanie na ciepło do ogrzewania (Qh): 9 400 kWh/rok Technologia i konstrukcja: murowana – beton komórkowy ŚCIANY ZEWNĘTRZNE: bloczki YTONG gr. 30cm + ocieplenie z wełny mineralnej gr. 15cm ŚCIANY WEWNĘTRZNE: bloki SILKA gr. 24 cm i 12cm STROP: żelbetowy KONSTRUKCJA DACHU: drewniana, jętkowa RODZAJ SCHODÓW: Typ ogrzewania: kocioł na gaz Aneks na paliwo stałe: na zamówienie Wykończenie: Pokrycie dachu: dachówka cementowa Elewacja: tynk mineralny TECHNOLOGIA I KONSTRUKCJA: Bloczki YTONG oraz bloki SILKA ŚCIANY ZEWNĘTRZNE: bloczki YTONG gr. 30 cm + ocieplenie z wełny mineralnej gr. 15 cm ŚCIANY WEWNĘTRZNE: konstrukcyjne: bloki SILKA E gr. 24 cm działowe: bloki SOLKA E gr. 12 cm Strop: żelbetowy System kominowy: SCHIEDEL Konstrukcja dachu: drewniana jętkowa, zabazpieczona impregnatem FOBOS M-4 IZOLACJA TERMICZNA: Fundamentów: polistyren ekstrudowany URSA XPS N-III Dachu: wełna mineralna URSA DF 35 lub DF 40 lub URSA FKP Plus Posadzek: polistyren ekstrudowany URSA XPS N-III Izolacje przeciwwodne: tarasów, balkonów, fundamentów, piwnic oraz pod wylewki - ULTRAMENT WYKOŃCZENIE: Tynki wewnętrzne: cementowo- wapienne Elewacja: tynk mineralny Pomurówka: cegła klinkierowa Wykończenie dachu: dachówka cementowa BRAAS STOLARKA OTWOROWA: Okna: firmy OKNOPLAST - Kraków Rolety naokienne: system BECLEVER Brama garażowa: segmentowa firmy HORMANN INSTALACJE: Centralne ogrzewanie: kocioł gazowy firmy VIESSMANN model VITODENS 200-W Grzejniki: profilowane energooszczędne grzejniki zaworowe KERMI THERM X2 oraz łazienkowe KERMI Kolektory słoneczne: firmy VIESSMANN typu VITOSOL 100 Wentylacja mechaniczna: system wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła - ASK Wzięte z http://www.archeton.pl/projekty-domow-energooszczednych Jak Wam sie podoba? Warto w niego inwestować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.11.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Bardzo fajne te Wasze projekty, ja się nosze z takim [ATTACH=CONFIG]288775[/ATTACH] (...) Wzięte z http://www.archeton.pl/projekty-domow-energooszczednych Jak Wam sie podoba? Warto w niego inwestować? Jaki jest sens dawać ścieany z 30 cm BK w parterówce i tylko 15 cm wełny? Albo silka 24 cm? Strop żelbetowy Co to ma być? bunkier? taki niby eko, ale dylatacji termicznej dom-garaż nie ma Jak ci układ odpowiada to ok, ale konstrukcja do przemyślenia i modyfikacji na sensowniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts