forum_user 15.03.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Poseł Wierzejski stwierdził autorytatywnie, że "szambo" jako epitet nie jest obraźliwe. Włażą w d... Rydzykowi, bo im chyba nic innego nie zostało . http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3988714.html Interpretację poselską podaję dla budujących, którzy czasem potrzebują mocnych epitetów którymi można określić ekipę wykonawców i nie znaleźć się w sądzie . Także - uwaga - szambo jest OK Czekam na dalsze propozycje i interpretacje, w życiu zawodowym i nie tylko często się przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 15.03.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Mój przyjaciel rano mi wysłał link do tej informacji z dopiskiem: "ide sobie jebnac wielki transparent Wierzejski to kutas jak by nie patrzec slowo kutas istnieje w naszych slownikach i jest normalnym slowem " Pamiętam w jakimś teatrze i to chyba jeszcze za czasów podstawówki"zwisały złote kutasy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 15.03.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Nic mnie nie zdziwi z tej strony. No chyba... gdyby zaczęli mówić ludzkim głosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 15.03.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Nic mnie nie zdziwi z tej strony. No chyba... gdyby zaczęli mówić ludzkim głosem. Do Wigilii jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 15.03.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 powinien przeprosić? Wg Wierzejskiego, absolutnie nie, gdyż "określenie 'szambo' funkcjonuje w języku jako normalne słowo" - Jest choćby powiedzonko, że śliwka wrzucona do szamba powideł nie robi - zauważa poseł. Przeraża mnie taki relatywizm moralny Proponuję od dzisiaj nazywać Wierzejskiego: dupą (najlepiej wołową), debilem, prymitywem, świnią, knurem.......... przecież to "normalne" słowa ze słownika bratki, trafnie to ujęłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 15.03.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 powinien przeprosić? Wg Wierzejskiego, absolutnie nie, gdyż "określenie 'szambo' funkcjonuje w języku jako normalne słowo" - Jest choćby powiedzonko, że śliwka wrzucona do szamba powideł nie robi - zauważa poseł. Przeraża mnie taki relatywizm moralny Proponuję od dzisiaj nazywać Wierzejskiego: dupą, debilem, prymitywem, świnią, knurem.......... przecież to "normalne" słowa ze słownika bratki, trafnie to ujęłaś. Ja bym poszukał czegoś bardziej wykwintnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 15.03.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 marcin-jogo nie krępuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 15.03.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Można do nieuczciwego murarza, tynkarza, dekarza powiedzieć bezkarnie "Spieprzaj, dziadu!"..... A kutasiki to w "Panu Tadeuszu" przy pasie słuckim chyba wisiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 15.03.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 kuleczko swinia z knurem to rozumne zwierzeta sa i w tym kontekscie sie nie nadaja bardziej w czesci anatomiczne bym poszla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A taki członek na ten przykład??? W słowniku jest, nawet w bardzo pozytywnym kontekście... Także jak powiem do pana W ty członku , to nie będzie miał prawa nic powiedzieć . W końcu on członek partii przystawkowej jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.03.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 W temacie standardów i Wierzejskiego to przypomniał mi sie taki wierszyk, niejakiego Różewicza: Spadanie nader trafny, moim zdaniem niestety, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 15.03.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 W temacie standardów i Wierzejskiego to przypomniał mi sie taki wierszyk, niejakiego Różewicza: Spadanie nader trafny, moim zdaniem niestety, Boleśnie trafny. I jaki daleki zarazem. Tzn. format jaki daleki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.03.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Wiersz bardzo trafny...Mówią, że piekło nie ma dnaCoś w tym jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 15.03.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 bardzo, bardzo trafne...niestety...brzydko ten standard Pana Wierzejskiego pachnie, jakby szambem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.03.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A kutasiki to w "Panu Tadeuszu" przy pasie słuckim chyba wisiały. "... nosił klucze na srebrnym kutasie." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 15.03.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 "Zamawiacz piwa" godnie kontynuuje tradycje Nowiny-Konopczyny. Właśnie oświadczył, że w sprawach etycznych społeczeństwo nie ma nic do gadania! Od decydowania są prawnicy. Łoł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.03.2007 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 "Zamawiacz piwa" godnie kontynuuje tradycje Nowiny-Konopczyny. Właśnie oświadczył, że w sprawach etycznych społeczeństwo nie ma nic do gadania! Od decydowania są prawnicy. Łoł! Zdolny chłopak, piwo umie zamówić i co dla społeczeństwa dobre wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 16.03.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 ogladałam....i nie mogłam uwierzyć, że to sie dzieje naprawdę.... wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts