Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ja w kwestii standardów...

Gość forum_user

Recommended Posts

Poseł Wierzejski stwierdził autorytatywnie, że "szambo" jako epitet nie jest obraźliwe. Włażą w d... Rydzykowi, bo im chyba nic innego nie zostało :evil: .

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3988714.html

Interpretację poselską podaję dla budujących, którzy czasem potrzebują mocnych epitetów którymi można określić ekipę wykonawców i nie znaleźć się w sądzie ;). Także - uwaga - szambo jest OK

Czekam na dalsze propozycje i interpretacje, w życiu zawodowym i nie tylko często się przydaje ;)

Mój przyjaciel rano mi wysłał link do tej informacji z dopiskiem:

"ide sobie jebnac wielki transparent Wierzejski to kutas jak by nie patrzec slowo kutas istnieje w naszych slownikach i jest normalnym slowem :wink: "

Pamiętam w jakimś teatrze i to chyba jeszcze za czasów podstawówki"zwisały złote kutasy"

powinien przeprosić? Wg Wierzejskiego, absolutnie nie, gdyż "określenie 'szambo' funkcjonuje w języku jako normalne słowo" - Jest choćby powiedzonko, że śliwka wrzucona do szamba powideł nie robi - zauważa poseł.

Przeraża mnie taki relatywizm moralny :roll:

Proponuję od dzisiaj nazywać Wierzejskiego: dupą (najlepiej wołową), debilem, prymitywem, świnią, knurem..........

przecież to "normalne" słowa ze słownika :roll:

bratki, trafnie to ujęłaś.

powinien przeprosić? Wg Wierzejskiego, absolutnie nie, gdyż "określenie 'szambo' funkcjonuje w języku jako normalne słowo" - Jest choćby powiedzonko, że śliwka wrzucona do szamba powideł nie robi - zauważa poseł.

Przeraża mnie taki relatywizm moralny :roll:

Proponuję od dzisiaj nazywać Wierzejskiego: dupą, debilem, prymitywem, świnią, knurem..........

przecież to "normalne" słowa ze słownika :roll:

bratki, trafnie to ujęłaś.

Ja bym poszukał czegoś bardziej wykwintnego

A kutasiki to w "Panu Tadeuszu" przy pasie słuckim chyba wisiały.

"... nosił klucze na srebrnym kutasie." :D

"Zamawiacz piwa" godnie kontynuuje tradycje Nowiny-Konopczyny.

Właśnie oświadczył, że w sprawach etycznych społeczeństwo nie ma nic do gadania! :lol: Od decydowania są prawnicy. :lol: :lol: :lol: Łoł!

Zdolny chłopak, piwo umie zamówić i co dla społeczeństwa dobre wie...