Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

2000!!!

Gość sanipro

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chcę Ci wyjaśnić FRANKAI, że SANIPRO nie pomylił się. Nie napisał, że SKUNKS jest rekordzistą, ale że jest załużony dla FORUM. Myślę, że był świadomy, ponieważ to właśnie jego temat " Porównanie kosztów różnych ogrzewań" jako pierszy zaliczył 2000 odwiedzin. Później przegoniła go GRUPA WROCŁAWSKA. Paza tym GRUPA WROCŁAWSKA to swego rodzaju skrzynka kontaktowa, a w ogóle każdy z tych trzech tematów można klasyfikować w innej katagorii.

RAN - z wypowiedzi Sanipro odczytałem, że wątek Skunksa osiągnął jako pierwszy 2000. Rzuciłem oczkiem na wątek Sanipro i rzeczywiście. Dzięki za zwrócenie uwagi.

Sanipro - przyjmij spóźnione gratulacje. I obyś dalej nam służył swoimi dokładnymi radami oraz niezapomnianymi instrukcjami :wink: i kawałami :lol:

Dziękuję koledzy. To bardzo miłe co piszecie. Myślę, że ilość odsłon tematu związanego z wyborem ogrzewania wynika z tego powodu, że to pytanie zadaje sobie większość inwestorów. Decyzję podejmuje się raz, a w efekcie tej decyzji przez wiele lat możemy uzyskiwać korzyści, lub ponosić straty. Jak wspomniałem w innym miejscu REDAKCJA MURATORA również doceniła wagę tematu i co pewien czas ukazują się artykuły na temat różnych paliw. Ostanio w MURATORZE 3/2002 znalazł się artykuł "Gaz ziemny - paliwo wygodne i czyste" z cyklu "jakie paliwo wybrać". Mam nadzieję, że jest to cykl artykułów, który będzie zakończony jakimś podsumowaniem. Aby dokładnie ocenić opłacalność inwestycji należałoby opracować audyt energetyczny. Jednak zlecenie takiego audytu wiąże się z badzo dużymi kosztami, a wnioski z opracowania wcale nas nie muszą zadowolić. Dlatego dobrze jest skorzystać z pracy innych - to jest analiz jakie zostały przez kogoś wykonane. Ważne jest przy tym pamiętać, aby w tych analizach były dość szczegółowe określone dane wyjściowe oraz opate były (analizy) na aktualnych cenach. Trzeba zwracać uwagę z którego roku pochodzi analiza, bo relacje cenowe zmieniają się.

Pozdrawiam S-O

Zgadzam się z RAN-em, że temat wywołany przez SKUNKSA jest odmienny od pozostałych. SKUNKS oderwał nas od codziennej pracy, czy nauki i sprowokował abyśmy na siebie spojrzeli poprzez krzywe zwierciadło. Myślę, mu się to udało dlatego jeszcze raz mu gratuluję.

Strona www jest super, Mam tylko pytanie, czy na zdjęciach jest cała rodzina SKUNKSA czy tylko najbliźsi?

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: sanipro dnia 2002-03-17 14:08 ]